maanantaina, elokuuta 15, 2005

12 km INT tänään ohjelmassa
Tänään kävelin ensin 3 km verryttelyvauhtia ja sitten vedin tutulla tienpätkällä useita 400 m vetoja kilpavauhdilla ja lyhyellä palautuksella. Jaksoin paahtaa noita vetoja ihan uupumukseen asti mikä oli hyvä merkki. Ehkä vanha papparainen taas kuntoutuu?
Sain mukavan kirjeen J:ltä missä vilpittömästi kaivattiin minua kilpakentille. Tuommoinen huomaavainen utelu oli erittäin tervetullutta yksinäiseen puurtamiseeni.

Tänään olin yhteydessä huippu-urheilujohtaja J:in ravinto-oppaani tiimoilta. SUL haluaisi ruveta käyttämään ravinto-opastani urheilijoiden valmennuksessa. Se olisi varsinainen läpilyönti tällä ravintosektorilla ja saattaisi räpellykseni ravinto-oppaan parissa aivan uuteen valoon. Pidetään peukkuja, että hommat lähtevät sujumaan oikeaan suuntaan. SUL:n arvostus olisi tosi tervetullutta, sillä neljä vuotta sain tätä kirjaa tehdä ilman oikeastaan minkäänlaista arvostusta. Vasta tänä vuonna on kehuja ja yhteydenottoja tullut jonkin verran. Tulee minulle ikäviäkin viestejä kuten esim. toissapäivänä ravintotieteen kandidaatilta A, joka ei pitänyt minun sanavalinnoistani ja erityisesti siitä, että hänen tutkimustyönsä eivät päässeet tarpeeksi valokeilaan. Suoranaisia puutteita hän ei yksilöinyt muita kuin häneen omaan erikoisalaansa kuuluvia sivuseikkoja, joten toivotan hänelle onnea jatkotutkimuksissa. Maasta se pienikin ponnistaa!

Tänä iltana olen miettinyt ravintovalmennusfilosofiaani urheilijoille ja luonut seuraavanlaisen rakenteen lähinnä itselleni, millä tavalla urheilijoiden ravintotietous saadaan uudelle tasolle:

vaihe 1) Perustiedon antaminen ravintoluennon muodossa
vaihe 2) Perustiedon omaksuminen (luennon aktiivinen kuuntelu + kirjan lukeminen)
vaihe 3) Omaehtoinen ravintotiedon hankinta (kirjasto, lehdet, internet)
vaihe 4) Ruokapäiväkirjan täyttö ja analysointi (asiantuntijaa tarvitaan)
vaihe 5) Toimiminen ruokapäiväkirjan analysoinnin tuottaman tiedon varassa
vaihe 6) Menestyksellinen urheilu-ura on mahdollista

Blogiarkisto