lauantaina, elokuuta 27, 2005

Kirjoittaminen on tänään ollut työlästä

Olin varannut tämän päivän yhden lehtiartikkelin viimeistelytyötä varten erääsen urheilulehteen, mutta on pakko sanoa, että tänään ei kirjoittaminen suju. Varmasti tämä ongelma on tuttu kaikille kirjailijoille. Joskus tulee sellaisia tilanteita, että kirjoittaminen ei yksinkertaisesti suju. Mitähän ammattilaiset tekevät silloin kun tekstiä ei synny eikä ole varaa jäädä odottamaan inspiraatiota? Kun eräpäivä lähestyy uhkaavasti. Millä tavalla päästään uudestaan kirjoittamisessa liikkeelle kun oikein pahasti tökkii?

Netistä löytyi aika laihaa lohtua:
Kirjoittamisen prosessi
Kirjoittamisen teoria ja käytäntö

Onneksi muillakin näyttäisi olevan samoja ongelmia kirjoittamisen suhteen:
Kun kirjoittaminen ei onnistu

Näiltä blogikirjoittajilta tekstiä syntyy ihailtavalla tavalla: maalainen, Jari Sedergren, Kirsti Ellilä, pagisija, Tiedemies, Mocartes, Anita Konkka, jne.

Kirjoittaminen on rakastamista. Jos ei rakastu kirjaan jota on tekemässä, kirja joko menee kesken tai syntyy kuolleena. (Anita Konkka).

Kaunista, Anita, ja niin kaukana minun todellisuudestani. Voisiko joku osoittaa minulle miten oppisin rakastamaan parasympaattista hermostoa, glutamiinia, testosteronia ja ylikuntoa? Ensialkuun ehkä riittäisi jopa kiintyminen, en välttämättä tarvitse rakkautta ihan heti.

Rakkain terveisin, chrisu

Blogiarkisto