tiistaina, elokuuta 02, 2005

Tapahtumarikas päivä
Talkootöitä tuli taas tehtyä vähän aikaa Björkbodassa. Itse sotkin maalilla muutaman ikkunanpokan ja pidin seuraa L:lle. Hänellä oli taas paljon kerrottavaa lapsuudestaan. Hän sanoi, että olen hyvä kuuntelija. Näin saattaakin olla. Olen kuullut tuon ennenkin. Toisen ihmisen kuunteleminen on taitolaji. Omat taitoni karttuivat tuossa ihmeellisessä kuuntelemisen taidossa kun toimin velkaneuvojana. Tein silloin tosi pitkiä päiviä yleensä täyttäen tylsiä kaavakkeita. Kun sitten ajan varannut asiakas tuli vastaanotolle kertomaan miten asiat ovat edistyneet hänen kohdallaan sitten viime tapaamisen, se oli minulle mitä suurinta nautintoa. Siinä minä sain pistää tylsät paperit syrjään ja kohdata elävän ihmisen arjen suurten ongelmien keskellä. Siinä me saimme yhdessä kohdata elämän monet haasteet. Monesti kävi niin, että keskusteluhetkemme jälkeen asiakas saattoi vilpittömästi sanoa, että sinä olet sitten hyvä keskustelemaan. Ja tosiasiassa olin sinä keskusteluhetkenä saattanut sanoa vain muutaman yksittäisen sanan, mutta asiakas oli saanut puhua riittämiin. Se oli itse asiassa aika nerokasta työtä. Piti osata nyökätä oikealla hetkellä, piti osata ohjata keskustelua oikeaan suuntaan sanomatta itse oikeastaan yhtään mitään. Eleet ja myötäilevät kehon viestit riittivät mainiosti. Joskus eläydyin tilanteeseen niin totaalisesti, että kotiin tullessani minulle oli jäänyt päälle tuo "nyökkäysvaihe". Minä saatoin vaistomaisesti nyökätä hyväksyvästi vaimon uteluihin samalla tavalla kuin toimistossani. Kotona tuo toimintatapa ei toiminut.
Kävimme L:n kanssa paikallisessa osto- ja myyntiliikkeessä. Saimme siellä tehtyä mielestämme hyvät kaupat hankkiessamme kerhohuoneeseen tuolit, ison pöydän, kaapin, kattolampun ja taulun. Tekee mieli käydä siellä useamminkin. Maalaisen kanssa iloittiin uusista töihin tulleista naisista. Tuntui siltä kuin ilmapiiri talossa muuttui kertaheitolla.
Illalla minulla oli tylsä kokous ja sitten lähdin pistämään yhden tietokoneen laajakaistan kuntoon. Vielä nuo ADSL-modeemit ovat liian vaikeita asentaa monelle. Niin oli nytkin käynyt, että kaveri oli toiminut täsmälleen ohjeistuksen mukaan ja laite ei vain toiminut. Hän oli tuntitolkulla odottanut ns. Asiakaspalvelun jonossa ja saanut ohjeita, joista ei ollut ongelman ratkaisussa hyötyä. Tässä nimenomaisessa tapauksessa ei olisi pitänyt ajaa asennuslevyltä ajurit, vaan antaa käyttöjärjestelmän löytää omat ajurit. Ilmeisesti tässä oli ongelman ratkaisu, sillä nyt ADSL toimii. Langan toisessa päässä oleva tukihenkilö ei ollut osannut opastaa oikeille jäljille. Lisäksi asennusta haittasi koneeseen aiemmin asennettu vialliseksi luultu ADSL-modeemi. Sen "asennustiedostojen" poisottaminen saattoi myös ratkaisevasti auttaa uuden ADSL-modeemin asennuksessa. Lapsenkengissä ovat nämä nettihärvelit. Ei ihme, että tietokone oli ollut vaarassa lentää ikkunasta ulos kadulle.
Tietokoneen kimpussa meni sen verran pitkään, että tänään jää lenkki suorittamatta. Taidan puoli tuntia odottaa vielä ja sitten astun twistilautani päälle ja teen keskivartaloa vahvistavia liikkeitä 15-20 min.

Blogiarkisto