lauantaina, lokakuuta 01, 2005

Tumma suklaa - onko siitä hyötyä?


Maalainen ja moni muu syö tummaa suklaata. Onko siitä heille hyötyä? On, jos heillä on ripuli ja jos on uskominen äskettäin ilmestyneeseen tohtori Venita Robinsonin artikkeliin.
Tumman suklaan sisältämät flavonoidit nimittäin ehkäisevät ripulin oireita. Tutkimuksessa, joka julkaistiin tohtori M. Schuierin toimesta The Journal of Nutrition - lehden lokakuun numerossa, osoittaa että kaakaon flavonoidit sitovat ja ehkäisevät tiettyjen proteiinien vaikutuksia suolistossa. Nämä CFTR-proteiinit säätelevät nesteen imeytymistä erityisesti ohutsuolessa.
Ihan uusi asia ei ole kyseessä, sillä jo 1500-luvulla osattiin yhdistää tumma suklaa vatsan toimintaan.

Lue tästä alkuperäisjulkaisu (J Nutr. 2005 Oct;135(10):2320-2325)

Blogiarkisto