lauantaina, lokakuuta 14, 2006

EPOilua

Kommentoinnissa on aika vähän epoilun makua, mutta anonyymit kommentit viitoittavat tietä eteenpäin tärkeässä terveyskeskustelussa! Lue kommentit huolella!

Tuote nimeltään Dynepo
on tullut markkinoille. Dynepo on tarkoitettu anemian hoitoon kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastaville potilaille. Muista synteettisistä erytropoietiineistä poiketen tämä tuote on valmistettu ihmisen soluviljelmiä käyttäen. On siis oletettavissa, että hamsterin tai rotan solulinjojen avulla tuotetusta EPO:sta poiketen, tämä Dynepo ei näy dopingtestissä (virtsanäytteessä). Siksi tämä saanee käyttäjiä ihan terveiden urheilijoiden keskuudessa, jotka haluavat hyötyä paremmasta suorituskyvystä.

Pakko kysyä tyhmänä: Eikö lääkeyhtiö voisi merkata lääkkeensä jollakin sellaisella merkkiaineella, joka näkyisi helposti urheilijan dopingtestissä? Onko tällaiseen käytäntöön mitään esteitä, muuta kuin ehkä lääkeyhtiön pohjattomasta rahanhimosta johtuva estely?

Kun katson Dynepon ainesosaluetteloa (PDF) huomaan, että lääkeyhtiö Shire Pharmaceuticals ei ole tehnyt mitään yrityksiä helpottaa EPO:nsa paljastumista dopingtestissä.

Kommentteja saa antaa.

Blogiarkisto