maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Geenit sammuu kaikki väki nukkuu

HOT STUFF! Tämä vaatimaton kirjoitukseni on loihtinut esiin aivan upeita kommentteja, KIITOS! Lukekaa kommentit ajatuksella! Nyt jo 23 kommenttia.

Kuuluisassa joululaulussa
soihdut sammuvat, mutta taitavien lääkäritutkijoiden käsissä geenit sammuvat. Lääketieteen nobelpalkinnon ovat nimittäin saaneet Andrew Z. Fire ja Craig C. Mello. Nämä tutkijat ovat havainneet, että kaikkien eliöiden kohdalla (myös ihmisten) voidaan sammuttaa geenien toiminta erityisellä RNAi-tekniikalla (RNAi = RNA interference). Silloin geeni ei valmista sitä tyypillistä ainettaan (esimerkiksi kolesterolia) ja ainakin teoriassa voidaan vaikuttaa lääkkeiden kehitykseen esim. kolesterolin suhteen. Tällä hetkellä tutkitaan kuumeisesti tekniikan käyttöä virustauteihin, syöpään ja sydän- ja verisuonitauteihin.

Lähes kaikki maailman tietotoimistot ja lehdet kirjoittavat aiheesta. Minunkin piti tämä ihan erikseen mainita siinä mielessä, että tässä puhutaan mahdollisesti suuresta läpimurrosta lääkkeiden kehittelyssä kroonisiin sairauksiimme. Kohta me voimme vain maata sohvallamme ja ottaa sopivan pillerin mikäli aineenvaihdunta rupeaa temppuilemaan, vai mitä?

Tip-tap, tip-tap, tipe, tipe, tip-tap, tip, tip, tap.

Blogiarkisto