maanantaina, syyskuuta 05, 2005

Tapahtumarikas päivä

Aamupäivällä kirjoitin muutaman tunnin K-liiton ravinto-opasta. Työ edistyy hitaasti, mutta varmasti. Kirjoitusinto hiipui juuri sopivasti kun oli aika lähteä mielenterveysporukan grillijuhlaa valmistelemaan. Jäsenet P, B, Y ja I auttoivat minua. Iloitsin runsaasti osanotosta ja loistavasta ulkogrillaus ilmasta. J käristi makkarat totuttuun tyyliinsä. Haitari ei soinut tällä kertaa, mutta P:n poissaoloa ei tainnut kovin moni kuitenkaan surra tällä kertaa. Totesimme tyytyväisinä, että kesä oli mennyt hyvin, kaikki jäsenet olivat pysyneet elävien kirjoissa.
Hiilihydraatit nautimme leivän ja vihannessalaatin muodossa, proteiinit saimme maitotuotteista ja perunasalaatista sekä rasvat käristetyistä makkaroista. Kaikki söivät hyvällä ruokahalulla. Syyskauden tietoiskujen jälkeen pidin esitelmän "på svenska om våra matvanor". Kukaan ei nukahtanut. Keskustelu oli vilkasta.
Viikonloppuna innostuin kävelemään pitkät lenkkini suunnitelmani mukaisesti ja soin itselleni lepopäivän. Käytyäni kotona kääntymässä suuntasin vaihteeksi shakkikerhoon. En ollut pitkään aikaan käynyt moukkia siirtämässä ja daameja syöttämässä. Oli oikein mukava pelata ja minä olin hyvässä iskussa. Kerhon pikapeli-turnauksessa tulin toiseksi pistemäärällä 4/6, hirmu kova pelaaja M sai 5½/6. Iloitsin siitä, että edelleen osasin joitakin pahimpia avausansoja välttää. Huomasin miten keskivaiheessa pelini oli jopa kekseliästä ja ennen loppupeliä olin varsin usein saavuttanut ylivoimaisen aseman.
Shakinpeluusta kävin niin korkeilla kierroksilla, että unensaannista ei taatusti ole tietoa moneen tuntiin. Päätin lukea Sinikka Pakemanin ravintokirjan loppuun. Unilääkkeeksi varaan vielä kasan muita opuksia tyynyni alle. Tulen tapaamaan Sinikan ylihuomenna Helsingissä. Hän kirjoittaa hyvin ja saan häneltä paljon ideoita omia luentojani varten. Pistin muistiin joitakin oikein mielenkiintoisia kohtia kirjasta. Täytyy niitä käydä läpi sitten hänen kanssaan.

Blogiarkisto