sunnuntaina, joulukuuta 25, 2005

Terveellistä joulua

Veteraaniurheilija toivottaa kaikille lukijoilleen oikein Terveellistä Joulua. Pyrin joulun pyhien aikoina pysyttelemään poissa tietokoneen ääreltä, mutta satunnaisia kirjoituksia saattaa ilmestyä.

Tässä jouluista luettavaa muilta sivuilta:
(Mark-Anthony), Joulupukki (LKT Pekka Nykänen), (Jari Lehtinen),
(Kirsti Ellilä), (sisko), (Kaappimaratoonari), (Osku Kiri), Joulua! (Kari Haakana), (Päivä kerrallaan), Julistetaan täten Joulurauhaa (ikkunaiines), Jouluyö (LKT Pekka Nykänen), Tohtori.fi:n jouluterveiset, Rauhallista joulua! (MediUutiset), Verkkotoimitus hiljenee (Helsingin yliopisto), (BlogiSanomat), Viimeistä viedään (Jenin blogi), Tunnetta täynnä (mivra), Puit sen sanoiksi (honda), Vihdoinkin??? (Papun kaari), Maukasta Joulua kaikille (Leijonaemo), Kello löi jo viisi, hermot napsahtaa (Kaura), Hiljaisuus (Feeniks), Joulutekstari (likkalaps), Virittäytymisestä (Veloena), Haukkaa joulua! (Benrope), Me käymme joulun viettohon (Eve Mantu), Haluamanne laista joulua teille kaikille! (Kolme kertaa ikuisuus), Lämmön enkeli (SirpaLe neuleet), Joululahja...ko? (Kleo), Sopuisa käytöskakkonen (Avokatsomo), Mukavaa joulunaikaa kaikille! (Laura), Joulua vielä (Tuleva kätilö), Lapsen joulukuu (Kukkamaa), (Silja Orvokki), (Neonilla), (Louhi), Tipetipetiptap (Tämän tytön elämä), Perjantainelonen v51 -05 (skrubu), Blogi lähtee lomille, keskustelu jatkuu (Jaakko Kuivalainen), (Tää on nyt tätä), (Jaatiinan jupinat), (Tärkeimmät asiat), (Anada), Hyvää Joulua (Langanpätkiä), Hyvää joulua! (Lumikki), Hyvää Joulua! (mirdi), (Kristiina S), (J-P Koskinen), (Kästyöblog), Joulumeemi (Santeri Riikonen), Linkkejä lahjaksi (tervatehdas), Tästä joulusta tulee hyvä (ei sinutella), Offline? Tuskin... (Tuija Aalto), Kaunista (Kesät talvet), Merkelin joululahja (Sauli Niinistö), (Jututuba), Ihan kohta joululoma (Sekamediasoppa), Aatonaattonelonen (Jani Uusitalo), Joulu tulla jollottaa (Janka's log), (Lape), Rauhallista joulua kaikille! (Lankakomero), (Vanillan käsityöt), (Kirjaksi?), (Wicked Child), Another Semester Over (Rita Maestra), Penninvenyttäjän joulu, Huomenna Joouluaatto (Minna), Joulu saapuu jokaiselle (Johanna K), iFADE christmas present (Antti Simonen), Kattilat täynnä puuroo (terwapiru), kyl se joulumieli tulee täälläkin (eipajuurikukaan), Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta (Tarja Tallqvist), Ohi on! (Perhepotretti), Junassa kohti joulua (Elämää nyt), (Tirkistysaukko), Roopen joulutervehdys (Lovelacen testi), (Herkun ilmoitusluontoiset asiat), Joulumieltä (Mustikassa), Joulua ja uutta vuotta (Apinalaatikko), Muikunmätiä, glögiä, graavia siikaa ja kalkkunoita (my typo), Valoa kohti (Matkalla), (Villikanin lokikirja), Hiihtävistä enkeleistä (Mayday 34°35'S 150°36'E), Joulu tulee ja menee...mutta laulut jää (Rauno Räsänen), Kuuntele Huron-intiaanien joululaulua (Anna Amnell), Paras joululahja (menopaussi)

Enkeli ilmoittaa Jeesuksen syntymän
Kun Elisabet oli kuudennella kuukaudellaan, Jumala lähetti enkeli Gabrielin Nasaretin kaupunkiin Galileaan neitsyen luo, jonka nimi oli Maria. Maria oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosefille. Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: "Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!" Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin, ja hän ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä. Mutta enkeli jatkoi: "Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua." Maria kysyi enkeliltä: "Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon." Enkeli vastasi: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi. Ja tiedä tämä: Myös sukulaisesi Elisabet kantaa poikalasta, vaikka on jo vanha. Hän on jo kuudennella kuukaudella -- hän, jota on pidetty hedelmättömänä! Jumalalle ei mikään ole mahdotonta." Silloin Maria sanoi: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit." Niin enkeli lähti hänen luotaan.

Marian ja Elisabetin kohtaaminen
Muutaman päivän kuluttua Maria lähti matkaan ja kiiruhti Juudean vuoriseudulla olevaan kaupunkiin. Hän meni Sakariaan taloon ja tervehti Elisabetia. Kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussaan ja hän täyttyi Pyhällä Hengellä. Hän huusi kovalla äänellä ja sanoi: "Siunattu olet sinä, naisista siunatuin, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä! Kuinka minä saan sen kunnian, että Herrani äiti tulee minun luokseni? Samalla hetkellä kun tervehdyksesi tuli korviini, lapsi hypähti riemusta kohdussani. Autuas sinä, joka uskoit! Herran sinulle antama lupaus on täyttyvä!"

Marian kiitosvirsi
Silloin Maria sanoi:
Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa. Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi, sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja. Hänen nimensä on pyhä, polvesta polveen hän osoittaa laupeutensa niille, jotka häntä pelkäävät. Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois. Hän on pitänyt huolen palvelijastaan Israelista, hän on muistanut kansaansa ja osoittanut laupeutensa Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen, ajasta aikaan, niin kuin hän on isillemme luvannut.
Maria viipyi Elisabetin luona noin kolme kuukautta ja palasi sitten kotiinsa.

Jeesuksen syntymä
Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.
Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:
Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.
Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.
Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.
Lähde: http://www.evl.fi/raamattu/1992/Luuk.html

Blogiarkisto