perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Hoitohenkilökunta kyvytön opastamaan potilaitaan elintapojensa muutokseen

Tärkeä korjaus! Kirjoitukseni otsikko on muuttunut!
Ennen: Potilaat haluttomia muuttamaan elintapojaan
Nyt: Hoitohenkilökunta kyvytön opastamaan potilaitaan elintapojensa muutokseen

Varpu Tavi on luku- ja kirjoitustaitoinen. Sain sähköpostia häneltä äsken. Samalla kun pyydän anteeksi epäkelpoa otsikointiani kaikilta lukijoiltani, pistän tähän Varpulle lähettämäni kirjeen. Siitä selviää mistä syystä otsikko oli niin onneton ja minä niin tyhmä.

Kiitos Varpu! Olet muuten aivan oikeassa! Menin halpaan. Käytin Verkkouutisten omaa otsikointia tajuamatta, että Verkkouutisten toimittaja on myös otsikoinut uutisen väärin. Tässä täytyy näköjään olla tosi tarkkana.

Kiitos kun huomautit tästä näin ystävällisesti. Älä anna tämän nolon episodin vähentää intoasi lukea uutisiani. Välillä sokea kana löytää jyvän. Tässä tapauksessa jyvä jää kadotuksiin ikuisiksi ajoiksi jos en pyydä nöyrästi anteeksi blogini tarkkasilmäisiltä lukijoilta.

Tämä meidän YYA-sopimus toimii hyvin (YYA = Ystävän Yllätys Anastetaan). Ihan tässä tulee ETYK-ajat mieleen (ETYK = Erittäin Tyylikäs Ystävän Korjausehdotus).

Tässä jatkuu alkuperäinen juttuni:
Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella on käynnistynyt Valtit-hanke, jossa haastatellaan lääkäreitä ja muuta terveydenhoidon henkilöstöä mm. siinä miten he kokevat voivansa muuttaa potilaan elintapoja terveellisempään suuntaan.

Hieman yli puolet haastatelluista lääkäreistä ja hoitajista piti taitojaan riittävinä elintapamuutosten ohjaamiseen. Erityisen ongelmallisena pidettiin potilaan lihavuuteen puuttuminen. Se tuntui hoitohenkilöstöstä kiusalliselta, niin intiimiltä asialta.

Radiouutisissa kuulin, että paljon helpompi oli valistaa potilaita lopettamaan tupakanpoltto. Sitä pidettiin vain sellaisena turhana tapana.

Lähde: Verkkouutiset, 4.5.2006

Blogiarkisto