keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Tyhmyydestä saa koko keho kärsiä

Helsingin Sanomien tiedeblogi, jota tämä armas, arvaamaton blogilistan porukka lukee lähes yhtä monta kertaa kuin omaa vaatimatonta blogiani, kirjoittaa tiivistetysti ihmisen tyhmyydestä. Minulla on tarve kehottaa blogilistan lukijoita siirtymään myös tämän laatublogin lukijoiksi. Koska en ole varma kuka siellä Helsingin Sanomien toimituksessa vakoilee minun blogiani, pistän tähän vain otteita tiedeblogin tyhmyyden viestistä, että ei meikäkäistä päästä moittimaan plagioinnista.

Maikkarilta olisi tulossa iltakahdeksalta Morgan Spurlockin dokumentti 30 päivää, jossa gonzoillaan sillä, miten Yhdysvalloissa pärjää minimipalkalla.

Spurlockhan tuli tunnetuksi esikoiselokuvastaan Super Size Me (2004), jossa hän lihotti itseään syömällä kolmekymmentä päivää pelkästään McDonald’sin ateroita. Kiloja tuli lisää 11 eikä kolesteroli- yms. arvoissakaan ollut kehumista. Itse asiassa hän myös simuloi amerikkalaista elintapaa vielä sillä, että minimoi hyötyliikunnan aivan välttämättömimpiin askeleihin.

Pikaruokaketjut siis tappavat amerikkalaisia. Tosin suunnilleen samat tulokset olisi saatu, jos Spurlock olisi mennyt syömään kaupungin parhaaseen orgaanista terveyskasvisruokaa tarjoavaa ravintolaan ja syönyt siellä joka päivä aamiaseksi tukevan illallisen, lounaaksi tukevan illallisen ja illalliseksi tukevan illallisen - ja luopunut kaikesta liikunnasta.

Ehkä murehdin turhia. Spurlockin menetelmä on niin läpinäkyvän älytön, että suurin osa valistuneista suomalaisista pitää sitä yhtä hölmönä kuin minäkin.

Blogiarkisto