tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Pyörteistetty vesi?

Nyt menin ihan pyörälle päästäni. Internetistä löytyi ihan sattumalta "lycopeeni" hakusanalla aivan hassu juttu. Bio-Aq-niminen yritys myy erikoislaitteita, joilla pistetään vesi pyörimään. Suloista huuhaata on taas tarjolla. Miten tämä liittyy lycopeeniin? Joo, yritys väittää pyörteistetyn veden saavan kasvit kasvamaan paremmin, antaa paremman sadon, paremman juurikasvun, ja ovat pitkäkestoisempia. Kasveilla on korkeammat C-vitamiini ja lycopeeni pitoisuudet. Joko teilläpäin vesi pyörii oikeaoppisesti?

Tällaista ihmeellistä on luettavissa Bio-Aq:n sivuilla: Vesi on elämän perusedellytys maapallolla. Valitettavasti puhdas, terve pilaamaton vesi on harvinaisuus nykypäivän maailmassa. Hanavesikin, jota on johdettu vesijohtoputkissa pitkiä matkoja, on menettänyt energiaa ja siitä puuttuu siten osa alkuperäisistä hyvistä ominaisuuksista. Itävaltalainen Viktor Schauberger (1885-1958) oli todennäköisesti nykypäivän ensimmäisiä, joka omien luonnonhavaintojen perusteella kykeni huomaamaan, että veden ominaisuudet muuttuivat jos sitä pyörteistettiin tietyn kuvion mukaan. Schauberger hyödynsi tätä mm. alppirinteiden tukkikuljetuksissa pyörteistetyn minimivesimäärän avulla.
Bertil Pettersson, itseoppinut keksijä Örkelljungasta, Ruotsista on yli 40 vuoden ajan kehittänyt menetelmää veden mekaaniseen sekoittamiseen (pyörteistämiseen). Tällä tavalla vesi saa aivan erinomaisia ominaisuuksia. Bertil Pettersson kehitti tämän menetelmän tuntematta Schaubergin havaintoja. Se mikä erottaa Bertil Petterssonin Schaubergerin havainnoista on, että osin myötäpäivään, osin vastapäivään pyörteistetty vesi saa ominaisuuksia jota yhteen suuntaan pyörteistetyllä vedellä ei ole. Näin syntyvät frekvenssimuutokset ovat Bertil Petterssonin suuri löytö. Löydöllä on nykypäivänä monialainen käyttö.
Sivuilta löytyy useita tutkimusraportteja.

Blogiarkisto