perjantaina, toukokuuta 26, 2006

Kahvi on terveellistä

Lukijan on syytä suhtautua hyvin kriittisesti väitteeseen kahvin terveysvaikutuksista. Kahvin terveysvaikutuksista ilmestyy varsin usein joko myönteisiä tai kielteisiä uutisia. Nyt on norjalaisten tutkijoiden toimesta löydetty kahvinjuonnista hyödyllisiä puolia.

Viisi kahvikupillista päivässä näyttäisi ehkäisevän monia vakavia sairauksia, Oslon yliopiston ravitsemustieteen laitoksen tutkimuksesta selviää. Sitä suuremmalla määrällä ei kuitenkaan ole enää sitä tervehdyttävää vaikutusta jonka kahvin sisältämät antioksidantiti saavat aikaiseksi. Professori Rune Blomhoffin mukaan tämä oli uskomattoman yllättävä havainto. Ensin luultiin, että tutkijat olisivat tehneet jonkin virheen.

Tutkimuksen alkuperäinen tarkoitus oli selvittää, lisääkö kahvi kuolemanriskiä tietyissä sairauksissa. Tutkimus perustuu tietoihin lähes 42 000 iäkkäästä naisesta (55-69-vuotiaita), joita tarkkailtiin 15 vuoden ajan. Tulokset osoittivat, että niillä naisilla, jotka joivat päivässä yhdestä kolmeen kuppiin kahvia, oli 20-25 prosenttia pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin sekä esimerkiksi Parkinsonin tautiin ja Alzheimerin tautiin. Myös keuhko-, maksa- ja munuaissairauksien riski pieneni.

Lähde: Verkkouutiset, 26.5.2006 ja The American Journal for Clinical Nutrition 83: 1039–1046, 2006 (PDF)

Muita kirjoituksiani kahvista:
Kahvi on hyväksi maksalle?
Montako kuppia kahvia joit tänään?
Kahvi voi olla riski odottaville äideille?
Kahvia ei muuten naisten kannata juoda!
Kahvia rintasyöpään
Kahvia saa muuten taas juoda!
Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää kahvista
Kofeiinitonta kahvia ei kannata juoda
Kuppi kahvia kiitos!

Blogiarkisto