tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Liike on lääke

Suomalaisista aikuisista vain noin kolmannes (1,2 miljoonaa) liikkuu terveyden kannalta riittävästi eli vähintään 30 minuuttia vähintään neljästi viikossa. Suosituimpia liikuntamuotoja ovat kävelylenkkeily, pyöräily, hiihto, uinti ja kuntosaliharjoittelu. Naiset ovat miehiä parempia liikkumaan.

Suomen Kuntoliikuntaliiton toiminnanjohtaja Jorma Savolan mukaan riittämättömästi liikkuvia on peräti 2,1 miljoonaa. Tähän lukuun sisältyvät ne, jotka eivät liiku lainkaan, liikkuvat liian harvoin tai joiden liikunta on teholtaan liian vähäistä. Kaikkein huonoimmin liikkuvat 35-49-vuotiaat (67 %).

Tiedot ilmenevät tänään julkaistavasta kansallisesta liikuntatutkimuksesta 2005-2006, joka säännöllisesti selvittää liikuntalajien harrastamista Suomessa. Tutkimuksen tilaajina ovat Suomen Kuntoliikuntaliitto, Nuori Suomi, Suomen Liikunta ja Urheilu, Suomen Olympiakomitea ja Helsingin kaupunki. Tutkimuksessa on haastateltu yhteensä yli 5 500 suomalaista aikuista. Sen on toteuttanut TNS Gallup ja rahoittanut opetusministeriö.

Minäkin kehotan suomalaisia liikkumaan enemmän, sillä liike on lääke. Kohtuullisesti liikuntaa harrastamalla pysyy pitempään terveenä. Kaunis luontomme tarjoaa liikunnalle oivan mahdollisuuden. Älä unohda hyötyliikuntaa. Lähdenkin tästä nyt ruokakauppaan, en autolla, vaan metsäpolkuja ja pyöräteitä pitkin kävellen ne muutamat kilometrit. Aika isotkin ostokset kulkevat kätevästi selkärepussa tarjoten lihasvoimaa kehittävän treenin sitten paluumatkalla.

Lähde: Mediuutiset, 23.5.2006

Blogiarkisto