keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Kolesteroli alas ruisleivän voimalla


Nyt ruvetaan tekemään kolesterolia alentavaa ruisleipää Suomessa. Fazer Leipomot on juuri äsken saanut EU:n komissiolta markkinointiluvan kolesterolia alentavalle ruisleivälle. Hakemuksen käsittely kesti peräti viisi vuotta.
Nyt kun asian julkinen osa on saatu päätökseen uskon, että on mahdollista kehittää useita uusia kolesterolia alentavia leipätuotteita, arvioi tutkimus- ja kehitysjohtaja Sampsa Haarasilta yhtiöstä.
Lupa koskee kasvisteroleilla täydennettyä ruisleipää. Kasviksista saatavien sterolien kolesterolia alentava vaikutus perustuu siihen, että ne eivät imeydy ihmisen suolistosta ja estävät myös näin kolesterolia imeytymästä.

Kuva: Fazer Leipomot
Teksti: Talentum, 25.1.2006 ja Fazer Leipomoiden Lehdistötiedote, 25.1.2006

Blogiarkisto