perjantaina, tammikuuta 20, 2006

Viini houkuttelee terveellisten ruokien äärelle?

Tanskalaiset tutkijat ovat todenneet viiniä ruokajuomana siemailevien syövän terveellisemmin kuin olutta hörppivät, kertoo Reuters Health News. Viinin kyytipojaksi ostettiin useammin hedelmiä, kasviksia, oliiveja, vähärasvaisia juustoja ja ruokaöljyä. Sen sijaan oluen ystävät kauhistuttivat ravintoasiantuntijoita valmisruoka-annoksilla, makkaralla, lampaanlihalla, sokerisilla tuotteilla, voilla ja margariinilla.
Professori Morten Gronbaek sai tämän tutkimuksen julkaistua peräti British Medical Journalissa. Gronbaek pitää tanskalaisten ravintokäyttäytymistä merkkinä siitä, että kansa on jakautumassa kahtia; toisaalta on terveyttä vaalivia viiniä siemailevia terveellisen ravitsemuksen suosijoita ja toisaalta oluenkittaajia, jotka näyttäisivät olevan vähemmän koulutettuja, nuoria miehiä, joille yleensäkin on tyypillistä raju alkoholinkäyttö.

Christerin kommentti: Viinistä ja sen terveysvaikutuksista on tämä alkoholitutkija Gronbaek ennenkin kirjoittanut aika räväkkään sävyyn. Viinin ystävät voivat ehkä hetken verran olla iloisia tästä löydöksestä. Pistän tähän pienen listauksen omilla kommenteillani varustettuna mitä löytyy professorin aiemmasta tuotannosta (ajankohtaista BMJ:n artikkelia en vielä löytänyt) vuosilta 1994-2006:

Blogiarkisto