maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Tietotekniikka on ihanaa?

Olen pitänyt itseäni jokseenkin valistuneena tietokoneen käyttäjänä. Viime aikojen ongelmat ovat kuitenkin saaneet minut aivan toisiin ajatuksiin. Taidan olla aika onneton näissä asioissa:
  1. Minulta hajosi vähän yli kuukausi sitten 3 vuotta vanha kiintolevy. Osan datasta sain pelastettua. Menetin kuitenkin tosi paljon tiedostoja (tekstejä ja kuvia). Kaikkea en ollut vienyt varmuuskopioille. Voi että osaan olla tyhmä!
  2. Asensin uudestaan lähes kaikki entiset ohjelmat. Kaikkien ohjelmien CD-levyjä en ole vielä löytänyt kodin kaaoksesta ja joitakin ohjelmia olen "lainannut" kaverilta, en jaksa muistaa keneltä. Asennushommiin on mennyt lähes viikko ja kaikki ei vieläkään toimi niinkuin pitäisi. En aavistanutkaan miten paljon erilaisia asetuksia onkaan tullut muuteltua vuosien mittaan. Olenko minä aivan onnettoman huono ja hidas tässä hommassa?
  3. Tappelin koko viime yön taitto-ohjelmani kanssa, joka oli jumissa. En ymmärrä mikä senkin oli särkenyt? Sain kuin ihmeen kaupalla taittotyön valmiiksi klo. 5.56 aamuyöstä ja Suomen Kilpirauhasliitto saa lupaamani ravinto-oppaan ajoissa. Olen tottunut pitämään sen minkä lupaan. Tietotekniikka pistää välillä tällaiset periaatteet lujille!
  4. Rästissä on mm. Uutiskirjeeni, jota ryhden tekemään huomenna. Kunhan ensin asennan uudestaan Acrobat Distillerin, joka ei ole suostunut toimimaan totutulla tavalla. Hukassa on muutaman laillisesti ostetun ohjelman asennuslevyt. Olenkohan lainannut ne kaverille ja ne on jäänyt palauttamatta?
  5. Ihmeen nopeasti kone käynnisti käyttöjärjestelmän kunnes tuntikausien aherruksen ja odottelun jälkeen asensin kaikki 89 (taisi niitä olla vieläkin enemmän) Windowsin korjauspäivitykset. Sen jälkeen saikin odotella pitempään!
  6. Kauhunhetkiä koin kun tietokone toissapäivänä sammui eikä enää suostunut käynnistymään. Mikä nyt? Ei muuta kuin koppa auki. Pahaa hajua tuli koneen sisältä. Apu-va! Yritin käynnistää, ei minkäänlaista elonmerkkiä. Mikä haisee? Hohhoijaa, nyt huomasin vian! Uutta kiintolevyä asentaessani oli yksi kaapeli jäänyt niin lähelle prosessorin tuuletinta, että se oli konetta siirtäessäni lipsahtanut tuulettimen siipien väliin aiheuttaen tuulettimen pysähtymisen. Prosessori kuumentui liikaa ja tietokone sammui automaattisesti. Prosessorin viilennyttyä riittävästi tietokone hurahti taas käyntiin. Piti tuokin tulla vastaan eka kertaa elämässäni. Olin jo varautunut pahempaankin tilanteeseen.
  7. Nyt kerrotaan kaiken maailman WMF-haavoittuvuuksista. Tiedättekö, minä olen todella pahoillani, mutta nyt minulla on ollut murheita ihan tarpeeksi. Tekisin mielelläni töitä ihan rauhassa rakkaalla härvelilläni edes muutaman päivän. Onko liikaa pyydetty?
  8. Vanha, uskollinen yli 10 vuotta vanha kannettava tietokoneeni lakkasi toimimasta kesällä. En ollut jaksanut sitä yrittää korjata/korjauttaa, mutta nyt tarvitsen sieltä joitakin hukassa olevia tiedostoja. Arvatkaa mitä? Tänään se yllättäen toimii! En kuitenkaan jaksa tänä yönä käydä sen kimppuun tämän tarkemmin. Minulle riittää se, että se tänään edes käynnistyi. Ehkä sieltä löytyy kaipaamani tiedostot?

Onko tämä tuttua teille muille?

Blogiarkisto