torstaina, marraskuuta 10, 2005

Brittilapset eivät ymmärrä ravitsemuksesta juuri mitään

FINFOOD UUTISET raportoi 10.11.2005 siitä mistä meillä jo varmaankin on jonkinlainen aavistus: Brittilasten ravitsemustietämys on sangen huteralla pohjalla.
Britannian sydänjärjestön tekemän tutkimuksen mukaan reilu kolmannes 8-14-vuotiaista lapsista ei tiedä, että ranskalaiset perunat (chips) on tehty pääosin perunasta. Yleisin ehdotus ranskalaisten raaka-aineeksi oli öljy, mutta myös kananmunia, jauhoja ja omenoita ehdotettiin. Kyselytutkimukseen osallistui yhteensä tuhat lasta.
Kampanja herättää ajattelemaan ruokavalintoja sekä ulkomailla että täällä koti-Suomessa. Onko meidän lapsillamme parempi tieto?
Tutkimustuloksia kauhistunut Britannian sydänjärjestö on aloittanut tällä viikolla laajan kampanjan, jonka tavoitteena on saada lapset ajattelemaan enemmän syömisiään ja tekemään sydänystävällisiä ruokavalintoja. Kampanjan kohderyhmänä ovat etenkin 11- ja 12-vuotiaat lapset. Kampanjan myötä katujen varsille on ilmestynyt julisteita, joissa kuvataan juustohampurilaisten, hot dogien ja kananuggetien tavallisimmat raaka-aineet. Rustojen, luiden ja sidekudosten kuvat on julisteissa osittain peitetty 'sensuroitu' -merkeillä. Tarkoituksena on herättää lasten uteliaisuus ja saada heidät siten ajattelemaan syömisiään ja vaatimaan terveellisempiä vaihtoehtoja. Sydänjärjestö tahtoo lisäksi, että lapsille suunnattu epäterveellisten ruokien markkinointi kiellettäisiin ja että lapsille tarjottaisiin mahdollisuus oppia käytännön keittotaitoja.

Blogiarkisto