torstaina, marraskuuta 10, 2005

Ilmaisella lounaalla

Päätin tehdä "Räsäset", eli nostaa kommentin päreeksi vai lastuksiko tätä kutsutaan. En oikein tiedä, kun olen niin huonosti perillä itse bloggaamisen terminologiasta. Maalainen selittänee mistä on kyse. Hänellä on myös kokemusta ilmaisista lounaista.
Lounastin äsken tohtori Matti Tolosen ja hänen seurueensa kanssa Turun Lääketieteen Päivillä. Täytyy sanoa, että sympatiani tohtori Tolosta vastaan pikemminkin vahvistuivat kuin heikentyivät. Kaikin puolin korrekti mies ja varsinainen elävä tietosanakirja vitamiineista, hivenaineista ja ravintolisistä. Ahkerana kirjoittajana hän on jo nyt laatinut tiivistelmän omasta osuudestaan Lääketieteen Päiviltä. Yhä edelleen kannattaa suhtautua hänen edustamiinsa tuotteisiin kriittisesti, mutta ei myöskään kannata tyrmätä ihan kaikkea noin vain lonkalta. Proffien ja kandien suhtautuminen tuskin on kiinni Tolosesta ja mikäli näin on niin olen yhä enemmän yllättynyt tilanteestani (että minuakaan ei oteta vakavasti).
Olen vakuuttunut siitä, että suhtautuminen ravintolisiin on muuttumassa. Myös tällainen virallisen ravintovalistuksen (proto)tyyppi kuulee jään murtumisen ja terveysvalistuksen suunnan muuttumisesta voin tuntea tuulahduksen. Yhä edelleen jään kaipaamaan, monen muun lailla, sellaista "veret seisauttavaa" tutkimustietoa ravintolisien hyödyllisyydestä. Tutkimustyö on hidasta, vaikeata ja kallista.
Jaa niin, oli unohtua, me söimme runsaasti vihanneksia ja kirjolohta.

Tohtori Tolosen oivalluksena voidaan pitää luentopotilaana esiintynyttä forssalaista Erkki Lehtistä, 81, joka kertoi luennolle osallistuville lääkäreille kuinka hän on saanut 23 vuotta "jatkoaikaa" tohtori Tolosen antamalla ravintolisähoidolla. Lue Erkki Lehtisen haastattelu [pdf]

Blogiarkisto