perjantaina, marraskuuta 18, 2005

Ravintovalmennussuunnitelma urheilijoille

Hahmotelma ja idea miten lisätään urheilijoittemme ravintotietoutta, copyright christer sundqvist 2005
christer sundqvistin 6-vaiheinen
ravintovalmennussuunnitelma
teidänkin urheilijoillenne
Vaihe 1. Perustietojen antaminen urheilijan ravinnosta (ravintoluento kaikille kiinnostuneille urheilijoille, valmentajille, tukijoukoille) AJANKOHTA? Miten olisi esim. NMV-leirit, yu-kauden päättäjäiset, tilausluentoja pitkin vuotta, ravintoaiheiset tempaukset?
Vaihe 2. Perustietojen omaksuminen urheilijan kohdalla (luento kiinnostaa sen verran paljon, että urheilija hankkii yli 160-sivuisen ravinto-oppaan. Löytyy painettuna ja myös nettiversiona) KUSTANNUKSET? Seura hankkii christerin kirjan esim. A-luokkarajan saavuttaneille urheilijoilleen. Kirjan ostavat kaikki seuran valmentajat ja huoltajat. Nettiversion salasana hankitaan nuorille urheilijoille, näyttöpäätteeltä lukeminen ja tehokas tiedon etsiminen on nuorten elämänrytmiin sopivaa.
Vaihe 3. Omaehtoinen ravitsemustilanteen tarkistus (urheilija katsoo kirjasta ja oivaltaa miten pielessä urheilijan ravitsemustilanne tällä hetkellä on tai iloitsee niistä asioista, jotka ovat omalla kohdalla kunnossa) KIINNOSTUS? Kirjan lukeminen vaatii paneutumista asiaan, mutta arkikielisenä se ei ole kuitenkaan kohtuuttoman vaikea teos. Voidaan käyttää hakuteoksensa, ei ehkä järkevää lukea kannesta kanteen.
Vaihe 4. Ruokapäiväkirjojen täyttö ja analysointi (urheilija oivaltaa hyvän ravitsemuksen ja ravintovalmennuksen tarpeet ja haluaa tietää mikä omassa ravitsemuksessa on pielessä, "mutu"-tiedosta päästään täsmätietoon) KUKA MAKSAA? Seura voisi panostaa ensimmäisiin analyyseihin (tarkistetaan löytyykö paikkakunnalta tai omasta seurasta ravitsemusterapeutti, christeriltä voi myös kysyä) ja mikäli urheilija kokee jatkon mielekkääksi hän osallistuu itse kustannuksiin.
Vaihe 5. Urheilijan ravitsemustilanteen seuranta (urheilija lähtee toteuttamaan uusia ravitsemusohjeita) KUKA VALVOO? Seura voisi luoda yhteyksiä ravitsemuksesta perillä oleviin asiantuntijoihin paikkakunnalla, toimisivat urheilijan ravinnonkäytön ohjaajina tai urheilijan oma valmentaja voisi tähän asiaan panostaa.
Vaihe 6. Menestyksellinen urheilu-ura on mahdollinen (Harjoitus – Lepo – Ravinto toteutuu optimaalisesti) ILOITAAN HYVISTÄ TULOKSISTA?

Referenssit:
Jarmo Mäkelä (SUL) pitää kirjaani hyvänä
Jukka Viitasalo (KIHU) kehuu kirjaa
Kunto Viiru (SVU) kehuu luentotaitojani
Huippu-urheilu Uutiset – lehden (SUL) ravintopalsta vuosina 2005-2006
Yli 50 urheilijaa: christerin ravintouutiset hyvä tuote
Yli 200 urheilijaa: christerin ravinto-opas on mainio apu

Yhteydenotot:
christer.sundqvist@wakkanet.fi
040-7529274
christer sundqvist
Neptunuksenkatu 3
21600 Parainen

Blogiarkisto