maanantaina, marraskuuta 07, 2005

Naurettavaa tietoa

Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa on tutkittu huumorin syvintä olemusta. Tutkimuksen mukaan sukupuoli määrää, kuinka aivomme reagoivat huumoriin. Naisia humoristiset sarjakuvat naurattavat erityisesti kielen käsittelyn ja työmuistin kannalta tärkeillä aivoalueilla. Myös palkitsemiseen kytkeytyvät alueet herkistyvät heillä miehiä voimakkaammin. Havainto saattaa selittää, miksi miehet ovat tyypillisemmin totisia torvensoittajia. Naiset tulkitsevat huumoria ja ymmärtävät sen arvon toisella lailla kuin miehet.

Tästä kertoi tiedelehti Proceedings of the National Academy of Sciences.

Loppukevennys:

Maailman paras vitsi
Hertfordshiren yliopiston psykologiryhmä LaughLab järjesti suuren vitsinkeräyskisan vuonna 2002. Voittajaksi selvisi manchesteriläisen psykiatrin Gurpal Gosallin (31) vitsi:
Newjerseyläinen jahtiseurue on metsällä, kun yksi porukasta kaatuu yllättäen maahan. Miehen hengitys tuntuu pysähtyneen ja hänen silmänsä ovat kääntyneet ympäri. Metsästyskaveri tarttuu kännykkäänsä ja naputtelee hätäkeskuksen numeron. ”Ystäväni on kuollut. Mitä minä voin tehdä!” Keskusneiti rauhoittelee miestä. ”Ei mitään paniikkia. Varmistakaa ensin, että kaverinne on todella kuollut.” Linjoilla on hetken hiljaisuus ja sitten kuuluu laukaus. Metsämies palaa puhelimeen. ”OK, mitäs sen jälkeen tehdään?”

Blogiarkisto