keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Bentseenikohu - herätys toimittajat!

Kirjoitin näin 18.4.2006:
Nyt olen kyllä todella hämmästynyt
! Toimittajat jaksavat jankuttaa joistakin olemattoman pienistä bentseenimääristä limsapulloissa. Ravintokirjoitusten taso on kirjavaa. Kukaan ei älyä sanoa, että limsapullon hankalin terveysongelma on sen sisältämä sokeri tai sitten sen sisältämä keinotekoinen makeutusaine. Joku ylimääräinen bentseenimolekyyli ei heilauta terveystilannetta suuntaan eikä toiseen! Lupaan juoda hatullisen virvoitusjuomaa jos tämä STT:n levittämä juttu ei osoittaudu uutisankaksi.

Eräässä blogissa kirjoitetaan, että CocaColaa ei enää löydy kaupasta! Onko Elintarvikevirasto tehnyt bentseeniratsian? Kiinassa sentään virtasi bentseeniä oikein 100 000 litraa! Seuraukset??

Bentseenistä kirjoittaa puutaheinää mm. sopulilauma näissä lehdissä: MTV3, Iltalehti (sivua ei enää löydy!), Itä-Savo (ei löydy enää), Keskisuomalainen (No such file...), Helsingin Sanomat (otsikko jäljellä), Hufvudstadsbladet...

Tänään 21.6.2006 luen Elintarviketurvallisuusviraston tiedotteen, jossa ilmoitetaan, että bentseenipitoisuudet ovat hyvin, hyvin vähäisiä suomalaisissa virvoitusjuomissa ja pääosin hyväksyttävällä tasolla. Se lupaamani hatullinen virvoitusjuomaa jää juomatta! Lukekaa tästä viranomaistiedote, joka julkaistiin jo 16.6.2006, mutta joka minun mielestäni ei ole ylittänyt uutiskynnystä. Sopulilauma on kesälomalla? Ei sentään, uutinen on otsikoitu niin huonosti, että nyt eivät "lööppimaakarit" ole sitä keksineet tai oikein kaivanneetkaan. Saivatpa kohun aikaiseksi pelottelemalla suomalaisia olemattomasta bentseenivaarasta ja se kai oli tarkoituskin. Ainakin Helsingin Sanomat kirjoittaa Elintarviketurvallisuusviraston uudesta tiedotteesta.

Blogiarkisto