tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Ilmainen lahja!

Tämä on 764. kirjoitukseni tähän veteraaniurheilija blogiin. Ryhdyin näitä terveyteen, liikuntaan, ravintoon ja lääketieteeseen liittyviä kirjoituksiani väsäämään teidän kauhuksenne, harmiksenne, ehkäpä myös iloksenne 30.7.2005. Jos tulette nyt ensi kertaa mukaan lukemaan kirjoituksiani, ette ole juurikaan mitään menettäneet. Sellaista aika tyhjänpäiväistä jaarittelua enimmäkseen ja mahdollisesti joitakin hetkittäisiä kirjoitusinnon puuskassa syntyneitä oivalluksia. Tosi harvassa ovat tosin jälkimmäiset tapahtumat olleet. Joitakin otsikoita löydät sisällysluettelostani. Sisältöä saat niistä yrittää etsiä.

Tänään on eri ääni kellossa. Tänään minulle on teille todella tärkeää asiaa. Tänään on se päivä jolloin elämäsi voi saada uuden suunnan. Tänään on se päivä jolloin saat minulta jotain todella arvokasta ja vieläpä ilmaiseksi!

Minulla kesti 764:n kirjoituksen verran oivaltaa, että ilmaisten lahjojen antaminen koko Suomen kansalle täytyy olla arvokkainta mitä voin ikinä antaa. Tuskin pääsen vähään aikaan uudestaan antamaan juuri Sinulle ilmaisia lahjoja, joten iloitse tästä päivästä ja tästä uutisesta:

Liikunta parantaa tulehdussairauksia

Näin se todellakin on! Kiihkeästi odottamani eripainokset tutkija Undurti N. Dasilta tulivat aivan äsken: Exercise and inflammation ja Anti-Inflammatory Nature of Exercise.

Ensimmäinen kirjoitus Exercise and inflammation on pelkkä lyhyt kirje erääseen sydänasioista kirjoittavaan lehteen (European Heart Journal, 13.4.2006) ei kuitenkaan Cosmopolitan, mutta toinen kirjoitus on täynnä dynamiittia, Anti-Inflammatory Nature of Exercise, ilmestyi jo vuonna 2004 merkittävässä ravintojulkaisussa Nutrition (20: 323–326, 2004). Olen sen kirjoituksen arvon vasta nyt löytämässä, anteeksi tohtori Das!

Asia jota olen epäillyt jo pitkään saa vahvistuksensa ja minä voin antaa teille tämän ilmaisen lahjan: Ryhdy liikkumaan ja hoida terveyttäsi! Tutkija Das luettelee mitä liikunta saa aikaiseksi tyypillisen tiedemiesmäisesti: Liikunta aikaansaa seuraavien aineiden laskun: CRP, IL-6 ja TNF-alfa. Ja toisaalta nostaa näiden aineiden pitoisuuksia: IL-4, IL-10, TGF-beta ja adiponektiini. Näiden jälkimmäisten johdosta tulehdusta aiheuttavat IL-1, IL-2 ja TNF-alfa saadaan laskemaan. Näin vaikeasti asia yleensä pitää ilmaista, jotta tieteelliset lehdet suostuisivat julkaisemaan juttusi. Monisanaisesti tutkija Das sitten käy aiheensa kimppuun ja nostaa esille moneen kertaan miten liikunta korjaa nämä luetellut tulehduksiin keskeisesti vaikuttavat biokemialliset ainesosat. Eikä tässä vielä kaikki: Suurin osa kroonisista, pitkäaikaissairauksistamme ovat tulehdussairauksia. Tämän myötä liikunnan avulla voidaan siis pitää kurissa sydän- ja verisuonitaudit, liikalihavuus, syöpäsairaudet ym.

Ryhdy siis jo tänään nauttimaan ilmaisesta lahjastani, liikunnasta! Jos jo liikut, iloitse silloin tekemästäsi hyvästä päätöksestä ja pysy tiukasti liikunnan tiellä! On minulla maksullisiakin ohjeita, luentoja ja kirjoja tarjolla jos kävisi niin hassusti, että ilmainen ei kelpaa. Kysy näitä minulta, jos oikein innostut. Ilmainen vinkki kelpasi ainakin tohtori Toloselle. Hän väänsi siitä muutamassa minuutissa oman jutun.

Kertaus on opintojen äiti: Liikunta parantaa tulehdussairauksia!

Blogiarkisto