tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Rasvakudos muuttuu lihaskudokseksi...

...jos on uskominen Herbalifen mainossivua Voi Hyvin lehdessä:

Herbalifen vähäkalorinen proteiini ravitsee soluja ja auttaa elimistöä muuttamaan rasvakudoksen lihaskudokseksi – tämän vuoksi Herbalife on myös urheilijoiden suosiossa.

En usko. Täytyy olla kyse väärinymmärryksestä. Minun tietääkseni solujen erikoistumista rasva- ja lihassoluiksi ei voi muuttaa ravintovalmisteilla. Ei edes 117,10 euroa maksavalla ShapeWorks-tuotteella. Olenko epätietoinen tästä luonnontieteellisestä läpimurrosta? Mitä mahtaa tarkoittaa "vähäkalorinen proteiini"? Ei ole tullut vielä vastaan Herbalifea käyttäviä urheilijoita. Onhan heitä?

Vinkki: Verkostomarkkinoinnista kirjoitetaan täällä kriittisesti.

Päivitys 9.6.2006 kirjoittamaani juttuun tuli 26.6.2006 ja 27.6.2006: Mainossivua ylläpitävä Tanskasen pariskunta ei ole vastannut sähköpostiini, eikä puolitoista viikkoa sitten Kaliforniaan Herbalifen päämajaan lähettämääni viestiin ole tullut kommenttia. Muilta olen kyllä saanut palautetta:

Jojo vastaa: Kuten arveletkin, proteiinissa on aina sama kalorimäärä, mutta tuon tuotteen mainonnassa ehkä halutaan korostaa että tuote sisältää lähinnä proteiinia ja vain vähän hiilihydraatteja ja rasvoja, ja olisi siten jotenkin vlcd-dieetin kaltainen.
Vlcd-dieetti sisältää alle 800 kaloria päivässä, mutta runsaasti proteiinia, kaikki tarvittavat aminohapot, vitamiinit, hivenaineet ja välttämättömät rasvahapot. Hinta ei ole ainoa laihdutusmenetelmän valintaperuste, mutta korkealla hinnalla voisi jo olettaa saavutettavan taattuja tuloksia - tyyliin rahat takaisin jos et ole tyytyväinen.
Jos laihduttaminen kotikonsteilla ja omin voimin ei onnistu, vlcd-dieetti on yksi hyvä vaihtoehto muiden joukossa, mutta on hyvä ensin miettiä ja vertailla erilaisia menetelmiä ja niiden kustannuksia. Vlcd-dieetit ovat myös apteekista ostettuna hinnakkaita, päivän annos laihdutusvalmistetta maksaa noin 8-10 euroa. Sillä voi viikossa päästä eroon 2-3 kilosta rasvakudosta, joten "kilohinnaksi" tulee noin 30 euroa. Alussa menetetään useita kiloja myös nestettä ja glykogeenia jotka tulevat luonnostaan takaisin heti paaston päätyttyä.
Paastoaikana saattaa vaivata päänsärky, ummetus ja hyvin pahalta haiseva hengitys, mutta ne kaikki väistyvät nopeasti paaston päätyttyä. Liikuntalajeista olen huomannut että sopivia paaston aikana ovat uinti, kävely, pyöräily tai muu hidasvauhtinen pitkäkestoinen liikunta.
Olen itse laihduttanut monta kertaa menestyksekkäästi vlcd-dieetillä mutta palannut entisiin ruokailutapoihini ja saanut kiloja myös takaisin, eli paastoaminen ei takaa pysyviä tuloksia vaan ne lähtevät vain pitkäjänteisestä sitkeästä elämäntapamuutoksesta. Minusta laihduttaminen kannattaa aina, ei pidä vaipua masennukseen vaikka kiloja tulisi takaisin, niin käy useimmille, ja joskus on tutkittukin, että vasta keskimäärin noin kymmenes laihdutuskuuri tuottaa pysyvän painonpudotuksen. Jojo-ilmiöllä joskus pelotellaan, mutta se ei ole mikään lopullinen tuomio, vaan aina on mahdollisuus aloittaa uudelleen ja päästä pysyviin tuloksiin!
Luotettavaa tietoa laihdutuksesta ja eri menetelmistä saat omasta terveyskeskuksestasi, jossa myös voidaan kertoa onko juuri sinun tarpeellista laihduttaa ja kuinka paljon olisi suositeltavaa. Netistäkin löytyy asiallista laihdutustietoa ja vlcd-dieettiä käsitteleviä sivustoja, esimerkiksi osoitteista http://www.tohtori.fi/laihdutusklinikka/ , http://www.eu.gw.com/laihis/kuluttaja.html , http://www.mtv3.fi/poliklinikka/artikkelit.shtml/370203 ?Lihavuus tai http://www.yliopistonapteekki.fi/displayArticle.do?arti cleId=2040


capt. cöpenick vastasi: Luin hyvän ja monipuolisen blogisi. Syötin linkkiosoitteesi koneelleni.
Selaan sen myöhemmin uusia vinkkejä saadakseni.

Herbiina kirjoitti: Viisaampi en varmaan ole, mutta kertoa voin omista kokemuksistani. Kyllä herballa sain painon putoamaan mutta kun lopetin sen käytön sain tuplaten takaisin. Lopetin koska tuotteet tosiaan ovat niin kalliita (nyt turha kenenkään tulla sanomaan että laske per päivä) perhekin tarvitsee ruokaa eli meni ohitse minun laihdutukseni.
Kun nyt 2.6 aloitin uudet ruokailutottumukset (ilman mitään herboja ym. tuotteita) punnitsin itseni tänään 5.4 kg kevyemmäksi. Eikä ole tarvinnut muuta tehdä kuin katsoa mitä siihen lautaselle mättää. Siitä se on kiinni. Ja veden runsaasta juonnista.
Tarkoitukseni tähän vuodatukseen on se että herbalife on todella rahastusta sanoi kuka mitä tahansa. Toivottavasti saat jokunen päivä vastauksen kysymykseesi, olisi kiva kuulla se.

Blogiarkisto