perjantaina, syyskuuta 08, 2006

Hiiret eivät syö juustoa

Tuntuu siltä kuin veisi tikkarin lapsen kädestä kun kumoaa itsestäänselvinä pidettyjä totuuksia. Tässä kumotaan yksi sitkeä uskomus: Hiiret syövät juustoa.

Sarjakuvasankareiden Tomin (kissa) ja Jerryn (hiiri) elämään kuuluu juustopala ja sillä herkuttelu muun hassutuksen lisäksi. Nyt tiedemiehet ovat tutkineet asiaa ja todenneet, että hiiret viis välittävät juustosta. Sen sijaan nämä pienet jyrsijät pitävät hiilihydraattipitoisista jyvistä ja hedelmistä. Ainakin Manchesterissa, Englannissa, hiiret menivät nokka pystyssä herkullisten juustopalojen ohi.

Käyttäytymistieteiden tutkija David Holmes Manchesterin Metropolitan yliopistosta sanoo: "Aivan selvästi oletus hiirten viehtymyksestä juuri juustoon on tuulesta temmattua tietoa. Hiiret ovat kehittyneet lähes täysin juustosta riippumatta ja ei ole löydettävissä mitään yhteyttä hiiren ja juuston välille."

"Hiiret reagoivat hajuihin, muotoihin ja makuihin. Juusto on kuitenkin jotakin sellaista jota ne eivät näe luonnollisessa ympäristössään ja niillä ei ole juustolle tarvetta", tohtori Holmes jatkaa.

Juustonystävät ovat toivon mukaan toipuneet kriisistään kun selvisi, että kuu ei ole tehty juustosta. Viimeisimmän tiedon mukaan kuu on tehty marsipaanista. Tämä hiirten aiheuttama nirsoilu juuston suhteen on valitettavaa.

Lähde: Physorg.com, 8.9.2006

Blogiarkisto