lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Lukemattomia kirjoja

Kävin Turun kirjamessuilla. Oli mukava huomata messujen kiinnostavan. Halli oli tungokseen asti täynnä messuvieraita ja näytteilleasettajia. Tässä joitakin huomioita vierailustani. Mainitsemani julkisuuden henkilöt ovat mielestäni siinä määrin avointa riistaa, että heitä saa ihan nimellä mainiten arvioida.

Turhimman julkkiksen tittelistä ainakin kirjamessuilla taitaa kilpailla Viivi Avellan. Hän sai haastattelussa jopa Kata Kärkkäisen kuulostamaan nerolta. Ilmeisesti Viivin tyhmyys on hänen lanseeraamansa tavaramerkki. Onneksi hänen kirjoittamansa kirja "Sinkkunaisen käsikirja" on niin ohut, että sen takia on loppujen lopuksi turhaan jouduttu kaatamaan aika vähän puita. Sen minä vielä voin käsittää, että Tammi bisnesmielessä lähtee julkaisemaan tällaisen näin mitättömän kirjan, mutta kirjan ostaneita en jaksa ymmärtää. Kirjan myyntiluvuista lähtee aikanaan aivan väärä signaali. Tällaista saastaa tuskin tarvitaan Suomen maassa.

Tiedelavalla professori Pentti Huovinen tarjosi vankkaa terveystietoa aiheesta "Miksi ihmiset sairastavat?" Jos Viivin kirja on syytä jättää ostamatta, niin Pentin kirja "Terve ihminen - suuri lääkärikirja" lienee mitä suositeltavin kirja. Duodecim-seura on kirjan kansiin pukenut nykyaikaisen lääketieteellisen käsityksemme. Vankkaa ja tutkittua tietoa terveydestämme. Ostakaa tämä kirja vaikka joululahjaksi.

Onnekkaana poikana löysin Skepsiksen osastolta dosentti Hannu Lauerman kirjan "Usko, toivo ja huijaus" (Duodecim), josta jo ehdin vähän blogata aiemmin. Ostin muutaman muunkin laatuteoksen, josta saatan löytää uusia ideoita kirjoittelulleni.

Blogiarkisto