tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Marjastuksen MM-kisojen satoa

Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa. Marjastuksen MM-kisat käytiin lauantaina Suomussalmella jo yhdeksännen kerran. Kuivasta kesästä huolimatta poimurisarjassa saatiin ennätystuloksia sekä joukkue- että yksilökisassa. Kilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 95 poimijaa, jotka keräsivät tunnissa marjoja peräti 723 kiloa. Mukana oli myös kolme venäläisjoukkuetta. Suomusalmi tarjosi monipuolista ohjelmaa koko perheelle sekä tietenkin yhdessä syksyisessä luonnossa liikkumista ja marjastamisen riemua! Marjastajajoukkueiden ahertaessa metsässä muuta yleisöä viihdytti Suomussalmen (Ämmänsaaren) torilla järjestettävät puolukkamarkkinat.

Itse MM-kisassa poimurisarjan voiton vei viimevuotiseen tapaan Ämmän Betoni Oy:n joukkue tuloksella 44,940 kiloa, joka oli pari kiloa parempi kuin viime vuoden ennätystulos. Toiseksi sijoittui aikuisten sarjassa Ämmän Leipä Oy:n joukkue keräten tunnissa puolukkaa 40,220 kiloa. Kisan kolmannesta paikasta käytiin kova kisa nuorisojoukkueen ja eläkeläisjoukkueen kesken. Lopulta sarjan kolmanneksi sijoittui Eläkeliiton Ruhtinansalmen yhdistys tuloksella 39,300 kiloa.

Henkilökohtaisessa haravapoimurisarjassa Lasse Tasala voitti taas niin kuin viime vuonna. Lassen tulos oli myös pari kiloa parempi kuin viimevuotinen ennätystulos. Nyt Tasala poimi tunnissa 27,980 kiloa. Kisan kakkonen puolusti kunniakkaasti naisten roolia marjastuksessa. Toiseksi sijoittui Eeva Romppainen tuloksella 24,110 kiloa ja kolmas haravasarjassa oli Kimmo Neuvonen tuloksella 22,880 kiloa.

Aikuisten käsinpoimintasarjassa voiton vei Jokilaakson Marjaukot Rantsilasta tuloksella 18,610 kiloa. Kakkoseksi sijoittui Vipeltäjien joukkue tuloksella 15,660 kiloa. Kolmas oli Kerälän Maatalousnaisten joukkue Suomussalmelta tuloksella 14,280 kiloa.

Lasten joukkuesarjassa Marjaserkkujen joukkue Suomussalmelta voitti tuloksella 20,060 kiloa. Toinen oli Marjastajat –niminen joukkue Suomussalmelta tuloksella 18,980 kiloa. Kolmanneksi tulivat Kaljuskylän Kingit joukkue tuloksella 13,580 kiloa.

Lähteet: Finfood, 4.9.2006 ja Suomussalmen kotisivut, 2.9.2006

Blogiarkisto