tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Ihmedieeteistä liikuntadieetin pariin

Iltasanomat kirjoittaa tänään oopperalaulaja Johanna Rusasen ihmedieetteihin perustuneesta kokeilusta. Laulaja kamppailee kohti terveellistä elämää MTV3:n Elixir -ohjelmassa.

Rusanen korostaa, että kyseessä on nimenomaan kuntoprojekti, ei laihdutuskuuri. Jo sana laihduttaminen aiheuttaa sopraanolle kauhunväreitä.

"Olen kokeillut kaikki mahdolliset älyttömyydet: kaalikeittokuurit, vissydieetit ja erilaiset paastot. Enää en ryhdy yhdellekään laihdutuskuurille, ne tekevät hulluksi!" Rusanen niittaa ja jatkaa: "Ihmedieetit perustuvat siihen, että elimistö laitetaan sekaisin. Yhteen kokeilemaani kuuriin kuului litra rasvatonta maitoa tai piimää ja kuusi banaania päivässä. Paino tippui, kun nestettä lähti ja vatsa meni sekaisin".

Vuosituhannen vaihteessa Rusanen tiputti puolessatoista vuodessa 30 kiloa, mutta ne tulivat nopeasti takaisin. "Laihdutin väärin. En syönyt kunnolla ja lihakseni surkastuivat".

Nyt Rusanen on vaihtanut älyttömyydet liikuntadieettiin. Hänellä on tavoitteena päästä hyvään kuntoon. Vuosien varrella ylipainoa on kertynyt yli 10 kiloa. Hän uskoo, että painokin tippuu aikanaan. "Elämänmuutos pitää tehdä pienin askelin. Ihmisen pääkoppa on rakennettu sillä tavalla, ettei se pysty omaksumaan kerralla liian monta asiaa".

Veteraaniurheilija toivottaa menestystä Johanna Rusaselle. Nyt on toivoa menestyksestä.

Lähde: Iltasanomat, 19.9.2006

Blogiarkisto