tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Mielenkiintoinen käyttöliittymä kehitteillä USDA-ravintotietokantaan


Marko Seppänen on jo jonkin aikaa kehitellyt käyttöliittymää USA:n maatalousministeriön ravintotietokantaan (USDA). Mielestäni hänellä on tähän sellainen ennakkoluuloton ja raikas ote, joten minun ei tarvitse monta sekuntia miettiä suostuakseni mainostamaan Markon tuotetta. Koko ajan se on tullut paremmaksi ja minunkin vaatimattomat ohjeistukseni on otettu huomioon. Tämä voi olla oiva tapa kerätä tärkeää tietoa suuresta ravintotietokannasta. Alla on tietoa käyttöliittymästä. Kysykää lisää Markolta itseltään:

ebounce.info © 2006 Marko Seppänen
email: contact(at)ebounce.info

Marko Seppäsen palvelun nimi on ebounce.info ja se on englanninkielinen:

a) internetsivusto joka tarjoaa ilmaiset työkalut millä terveystietoa voidaan kerätä, esittää ja jalostaa sellaiseen muotoon, että valtava tietomäärä on helpompi omaksua
b) koekäyttöasteella oleva prototyyppi uudenlaisesta ideasta, joka syntyi oikeastaan sen takia, että Marko väsyi odottamaan semanttisen webin syntyä. Lue Wikipediasta lisää tästä.

Marko pitää tuon käyttöliittymän avulla yllä ohjelmointitaitojaan. Tietokannasta voi löytää kysymyksiä esim. siihen miten ravinto/liikunta/lepo vaikuttaa mielialaan, keskittymis- ja työkykyyn ym. Monimutkaisiin kysymyksiin on kerättävä tietoa monista eri lähteistä, joita löytyy internetistä (kuvia, animaatioita, artikkeleita, blogikirjoituksia, henkilökohtaisia käyttökokemuksia jne.). Markon käyttöliittymä mahdollistaa tämän. Kerätyt vastaukset esitettyyn kysymykseen ilmestyvät erityiseen leikekirjaan (clipboard) siististi ja jalostetussa muodossa. Kaikki tiedot ovat sekasotkuna internetissä, mutta leikekirjassa sotkusta saadaan sitten selkeä esitys. Kokeilin muutamia kysymyksiä ja yllätyin miten selkeällä tavalla tieto todellakin saadaan esiin. Kokeilkaa tekin!

Näistä voitte aloittaa kokeilun (Kysykää lisää Markolta!):

http://ebounce.info/clipboard/show.php?title=overtraining&username=persilj
http://ebounce.info/clipboard/show.php?title=fruits&username=persilj
http://ebounce.info/clipboard/show.php?title=articles_about_new_scientific_findings_to_be_read_later&username=persilj

Blogiarkisto