tiistaina, syyskuuta 12, 2006

TOP-10 syytä juoda vettä

Olet kuullut tämän monta kertaa: Juo enemmän vettä! Nyt Romaniassa asuva 21-vuotias pojankoltiainen (käyttää nimeä Ririan) on pistänyt blogiinsa oivallisen listan.

Tämän takia sinun pitää juoda runsaasti vettä:

  1. Ihosi pysyy terveenä. Moni nainen käyttää paljon rahaa ihonhoitotuotteisiin, kun yksi niitä halvimpia menetelmiä on käden ulottuvilla - vesi. Iho kostuu sisältäpäin kun juodaan runsaasti vettä. Tämä voi olla varsinainen nuoruuden lähde!
  2. Pääset eroon myrkyistä. Vesi auttaa huuhtomaan pois myrkyllisiä ainesosia ruoansulatusjärjestelmästämme. Munuaisemme ovat täysin riippuvaisia riittävästä vedensaannista.
  3. Alentaa riskiä saada sydänkohtaus. Loma Linda yliopiston tutkijat Kaliforniassa tarkastivat 20 000:n terveen miehen ja naisen vedenjuontitapoja. Niillä joilla oli tapana juoda enemmän kuin 5 lasia vettä päivässä oli vähäisempi riski sairastua sydänkohtaukseen kuin niillä jotka joivat vähemmän kuin 2 lasillista vettä.
  4. Voitelee nivelet ja lihakset. Vesi on keskeinen ainesosa niissä nesteissä jotka ovat nivelissämme ja lihaksemme ovat myös vesihauteessa. Urheilijat tunnistavat krampit siitä, että on tullut nautittua liian vähän nesteitä. Joten urheilijan säännöllinen seuralainen on vesipullo.
  5. Lisää energisyyttä ja pitää virkeänä. Menetät koko ajan vettä hikoilun, hengitysilman, virtsan ja ruoansulatuksen kautta. Jo vähäinenkin vajaus nestetasapainossa johtaa keskittymiskyvyn laskuun, päänsärkyyn, ärsytyskynnyksen madaltumiseen ja uupumukseen. Vesi lisää myös elimistömme happitasoa.
  6. Pitää elimistösi toiminnan normaalina. Vesi on yksinkertainen tapa pitää ummetus loitolla. Verivirrassa kulkevat ravintoaineet, mineraalit ja monet vitamiinit pitävät vedestä ja verivirran sisältämä runsas vesi auttaa kuljettamaan kuona-aineita pois kudoksistamme.
  7. Vähennä riskiä sairastua tauteihin ja tulehduksiin. Pitkään jatkuva liian vähäinen veden nauttiminen voi johtaa krooniseen solujen kuivumiseen. Tämä voi johtaa sairastumisriskin lisääntymiseen, ravitsemukselliseen ja happo-emästasapainon järkkymiseen.
  8. Säätelee elimistön lämpötilaa. Vesi on osa elimistömme jäähdytysjärjestelmää.
  9. Polttaa enemmän rasvaa ja lisää lihasmassaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että elimistön kuivuminen laskee proteiinisynteesiä. Se mikä on poissa lihaskasvusta menee rasvana vyötärölle.
  10. Paranet nopeammin sairastuessasi. Perinteinen käsky muistaa juoda riittävästi nesteitä kun olet sairaana, on yhä voimissaan. Vesi helpottaa tukkoista oloa ja laskee kuumetta. Vesi on elämän eliksiiri.
Näitä ohjeita voi kaikille suositella. Juokaa riittävästi vettä!

Blogiarkisto