tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Julkisuuden hoitoon homeopaattinen ohje

Jukka Kemppinen (professori, juristi, PhD) puhuu asiaa. Teidän kannattaa perehtyä näihin rohkeisiin kirjoituksiin, joita voi soveltaa monille eri elämänalueille:

Rangaistus julkisuutena

Julkisuus rangaistuksena

Tässä omaa höpötystäni. Ihmisten rankaiseminen julkisuudella on suuri ongelma. Kemppinen puhuu tässä rikosoikeudellisesta julkisuudesta. Minä enemmänkin yleisestä julkisuudesta ja sen kiroista. Voi vain kuvitella miten vaikean tilanteen ääreen esim. Porvoossa pappisväki joutuu nyt kun tuomiokirkonpolttaja on näyttävästi saatu kiinni. Toivottavasti ottavat vankilasta vapauduttuaan pojan töihin kirkkoon esim. suntioksi ja luopuvat järkyttävistä korvausvaatimuksista. En minä kirkon polttamista tajua, mutta en minä myöskään rangaistuksen kovuutta ymmärrä.

En minä myöskään vallan ja maineen tavoittelua hinnalla millä hyvänsä ymmärrä. Käsittämättömältä tuntuu miten niin moni ihminen haluaa julkisuuteen. Hinnalla millä hyvänsä. Kun joudut julkisuuden kanssa tekemisiin, sinulle syntyy julkisen henkilön imago, halusit sitä tai ei. Sääliksi käy julkisuuden pyöritykseen joutuvia esim. niinkin tunnepitoisessa asiassa kuin ravitsemus. Julkisuuden korot ovat siitä kaukana, enemmänkin on kyse julkisuuden kirosta.

Monet julkisuuden henkilöt olisivat ilman julkisuutta aivan erilaisia ihmisiä. Kemppinen antaa loistavan ohjeen miten käsitellä julkisuutta. Ensin hän puhuu siitä miten, osa rankaisemisesta on luistanut sellaisille toimijoille, jotka ovat itse kontrollin tavoittamattomissa ja joiden omaa toimintaa ohjaa lähinnä rahan tavoittelu. Ihan oikeutetusti Kemppinen pitää tätä suurena ongelmana, johon hän ei tiedä ratkaisuja. Korkeintaan mieleen tulee homeopaattinen ohje (similis similia curabuntur) - media voisi valvoa medialla. Siksi Kemppinen kiinnittäisi suuria toiveita mm. Internetiin ja näkisi jopa blogit eräänlaisina esiasteina siitä, mikä kenties tuleva on. Ravitsemuksen suhteen voidaan sanoa, että monet julkisuudessa esiintyvät henkilöt ovat kohtuullisen vähäisin eväin liikkeellä. Suuvärkki käy ja näppäimistö laulaa, mutta järjen käyttö on unohduksissa. Moni mökin mummo paljastaa julkisuudessa viihtyvien ravintovalistajien ajattelukyvyn vinoutumat.

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Blogiarkisto