maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Glykemiaindeksi toimii sittenkin

Jostain syystä huonoon valoon joutunut glykemiaindeksi on todettu paikkaansapitäväksi uudessa kanadalaistutkimuksessa. Yksi idean kehittäjistä, tohtori Wolever, sanoo: "Iloinen uutinen on se, että glykemiaindeksi toimii. Järkevät ihmiset saavat siitä paljonkin tolkkua. Siinä yksinkertaiset suhteelliset lukemat voidaan sekoittaa aivan kuten sekoitamme maalia".

We had previously done much smaller studies. We revisited the question, using more meals and variety in two different centres with judiciously selected foods. I was startled by the degree of predictability,” says Wolever. “The carbohydrate, fat and protein composition of the meals varied over a wide spectrum. The glucose responses varied over a five-fold range range, and 90 per cent of the variation was explained by the amount of carbohydrate in the meal and the GI values of the foods as given in published GI tables. The concept works.”

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehden kesäkuun numerossa 6 sivuilla 1306-1312. (Food glycemic index, as given in Glycemic Index tables, is a significant determinant of glycemic responses elicited by composite breakfast meals)

Muita glykemiaindeksi kirjoituksiani löydät sisällysluettelosta:
Glykeemisen kuorman ymmärtäminen voi olla tärkeää
Syökää mieluimmin matalaglykeemisiä ruokia

Blogiarkisto