perjantaina, kesäkuuta 02, 2006

Ravintokuituihin keskitytään kesäkuussa


Toimittaja Krista Korpela-Kosonen kertoo Finfoodin tiedotteessa, että Helsingissä järjestetään kesäkuun puolivälissä kansainvälinen ravintokuituun keskittyvä kongressi. Tapahtumaan odotetaan noin 250 tutkijaa ja elintarviketeollisuuden edustajaa 30 maasta.

Pääesiintyjäksi on saatu glykemiaindeksin (GI) kehittäjä professori David Jenkins (kuvassa) Torontosta Kanadasta. Muita keskeisiä teemoja kongressissa ovat muun muassa liukoiset ravintokuidut ja niiden ominaisuudet, ravintokuidun hajoaminen paksusuolessa, uudet kuituvalmisteet sekä tiedon välittäminen kuluttajille ja ravintokuitujen ympärille rakennetut terveysväittämät.

Kalastajatorpalla 12.-14. kesäkuuta pidettävän kongressin järjestelyistä vastaa Viikki Food Science eli Helsingin yliopiston Viikin kampuksella toimivat elintarviketieteet, erityisesti soveltavan kemian ja mikrobiologian laitos ja elintarviketeknologian laitos.

Lisätietoja: http://viikki.helsinki.fi/df2006

Blogiarkisto