perjantaina, kesäkuuta 02, 2006
Ravintokuituihin keskitytään kesäkuussa
Toimittaja Krista Korpela-Kosonen kertoo Finfoodin tiedotteessa, että Helsingissä järjestetään kesäkuun puolivälissä kansainvälinen ravintokuituun keskittyvä kongressi. Tapahtumaan odotetaan noin 250 tutkijaa ja elintarviketeollisuuden edustajaa 30 maasta.
Pääesiintyjäksi on saatu glykemiaindeksin (GI) kehittäjä professori David Jenkins (kuvassa) Torontosta Kanadasta. Muita keskeisiä teemoja kongressissa ovat muun muassa liukoiset ravintokuidut ja niiden ominaisuudet, ravintokuidun hajoaminen paksusuolessa, uudet kuituvalmisteet sekä tiedon välittäminen kuluttajille ja ravintokuitujen ympärille rakennetut terveysväittämät.
Kalastajatorpalla 12.-14. kesäkuuta pidettävän kongressin järjestelyistä vastaa Viikki Food Science eli Helsingin yliopiston Viikin kampuksella toimivat elintarviketieteet, erityisesti soveltavan kemian ja mikrobiologian laitos ja elintarviketeknologian laitos.
Lisätietoja: http://viikki.helsinki.fi/df2006
Blogiarkisto
-
►
2005
(318)
- ► heinäkuuta 2005 (11)
- ► elokuuta 2005 (62)
- ► syyskuuta 2005 (74)
- ► lokakuuta 2005 (65)
- ► marraskuuta 2005 (64)
- ► joulukuuta 2005 (42)
-
▼
2006
(724)
- ► tammikuuta 2006 (73)
- ► helmikuuta 2006 (79)
- ► maaliskuuta 2006 (90)
- ► huhtikuuta 2006 (90)
- ► toukokuuta 2006 (79)
-
▼
kesäkuuta 2006
(68)
- Aiotko huippu-urheilijaksi?
- Tampereen laitosruokasekoilut
- Kylmiä väitteitä
- Ravintokuituihin keskitytään kesäkuussa
- Telkkari kiinni illalla lapsiperheissä!
- Kultainen kosketus
- Kaikki dieetit toimivat - periaatteessa
- Liikuttavaa terveystietoa
- Terveyttä voimaharjoittelusta
- Uusi maailmanennätys 5000 metrin juoksussa!
- Elintarvikkeiden koostumustietopankit yhdistyvät
- Meidän äiti tekee teidän äitien ruoat
- Professori Jorma Palo 1936-2006
- Testaa terveytesi internetissä
- Diabeteslapsen kannattaa harrastaa liikuntaa
- I have a dream...
- Einsteinin aivot olivat erilaiset
- KurKKaapa ameriKKalaisten tutKijoiden K-vitamiinit...
- Google Spreadsheets tulossa
- Maatalouspolitiikkaa
- Ottaisinko kesäblogin?
- G-vitamiini
- Google Spreadsheetin mukaan minun pitäisi kirjoitt...
- Homeopatia toimii, ei toimi, toimii, ei toimi...
- Transrasvat pois pikaruoasta
- Syöminen väsyttää
- Kansanterveyslaitoksen ravintoteesit
- Transrasvat puhuttelevat Pohjoismaissa
- Hullaannu kesän ensisatoon
- Potilasblogi
- Ilmainen lahja!
- Apinakin sen tietää - transrasvat lihottavat
- Tulehduskipulääkkeet lisäävät sydäninfarktin vaaraa
- Hyvät kansalaiset, ärade medborgare - nyt on hätät...
- Glykeemisen kuorman ymmärtäminen voi olla tärkeää
- Urheilijoiden lääkkeiden käyttö hyvin yleistä
- Hajahuomioita sairauksista
- Metsämarjoja saamme taas tänäkin vuonna
- Miksi sairastumme?
- Ravintotiedon yhteenveto päivitetty
- Tee oikeita valintoja!
- Urheilevat nuoret syövät terveellisemmin kuin urhe...
- Liikunta on myös masennuslääke
- Bentseenikohu - herätys toimittajat!
- Runsaskuituinen ruokavalio yhtä hyvä kuin kolester...
- Limsat pois kouluista!
- Vältä astma - syö hedelmiä!
- Pro ana ja pro mia - ei kiitos!
- Ei makeaa mahan täydeltä
- Nestetasapainon ylläpito
- Viehtymys valkuaiseen geeneissämme?
- Tässä oiva tuote iäkkäille ihmisille ja...
- Parsakaali on terveellistä ja trendikästä!
- Glykemiaindeksi toimii sittenkin
- Proteiini polttaa rasvaa
- TGN1412 - mitä potilaille kuuluu tänään?
- Kofeiiniton kahvi saattaa auttaa diabeteksessa
- Isot lääkeyhtiöt eivät tunne matematiikkaa!
- Nestle mukaan laihdutusbisnekseen
- Mansikat tulevat - oletko valmis?
- Rasvakudos muuttuu lihaskudokseksi...
- Keltainen kortti
- Flavanoleilla iho kuntoon
- Älä sammuta tiedonjanoasi!
- Syö riittävän usein
- Henkilökunta päihittää internetin tiedonjakajana
- Mitä mieltä olette minusta?
- Rankka arvio norjalaistutkijasta
- ► heinäkuuta 2006 (69)
- ► elokuuta 2006 (81)
- ► syyskuuta 2006 (46)
- ► lokakuuta 2006 (49)
-
►
2008
(3)
- ► maaliskuuta 2008 (1)
- ► toukokuuta 2008 (2)