sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Jylhä ei jatka

Toivomani Reijo Jylhän vetäytyminen hiihdon päävalmentajan tehtävästä on varmistumassa. MTV3:n internetsivut raportoivat tästä asiasta tämän päivän haastattelussa:

Jylhä vahvisti sunnuntaina Kotkassa, että ei hae päävalmentajaksi kausille 2006-2010.
- Päätös vahvistui lauantaina maastohiihtovaliokunnan kokouksessa. Näin, että voin olla turvallisin mielin, Jylhä ennakoi ja sanoi, että päätökseen vaikutti myös halu olla perheen kanssa ennen kuin lapset ovat kasvaneet ulos kotoa.
- Olen ollut liikenteessä viimeiset 12 vuotta. Vanhin lapsi täyttää 19 ja nuorin on 14, Jylhä sanoi ja muistutti, ettei sekään ole hyvä, että maajoukkueessa olisi kaksi Jylhää. Hänen poikansa Martti kokeili keväällä jo siipiään maailmancupissa ja pyrkii lähivuosien aikana huipulle. Valmentamista Jylhä ei lopeta, sillä hänen henkilökohtaisia valmennettaviaan ovat Sami Jauhojärvi, tästä talvesta lähtien Pirjo Manninen sekä tulevaisuuden nimet Ulla Kiili ja Anne Kyllönen.

Menestymättömyys on Suomessa osin henkilöitynyt Jylhään. Siksikin vaihtelu tekee hyvää, ja uuden päävalmentajan tehtävänä on luoda ympärilleen sellainen ilmapiiri, jossa menestystä alkaa tulla.
- Naisten osalta tuloksenteko tarkoittaa sitä, että osaamme hallita häiriötekijöitä nykyistä paremmin. Torinossa häiriötekijä oli hajallaan asuminen, naisten osalta eivät niinkään huonot majoitusolot.
- Miehet kaipaavat ruuvin kiristystä asennepuolella. Harjoittelussa maajoukkuemiehet ovat mukana sataprosenttisesti, mutta harjoittelun ulkopuolella tekemisten osalta on parannettavaa, Jylhä luonnehti.

Blogiarkisto