maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Trimbia laihdutuspilleri oli liian hyvä ollakseen totta

Trimbia-nimisestä laihdutuspilleristä on Elintarvikevirasto tehnyt tutkimuksen. Trimbia-valmistetta markkinoidaan hyvin räikeillä väitteillä. Markkinointimateriaalissa luvataan esimerkiksi, että muuttamatta ruokailutottumuksia ja lisäämättä liikuntaa voi laihtua kaksi kiloa yhdellä pillerillä. Tuotetta markkinoi tanskalainen Pharmapost-niminen yritys. Yrityksellä ei ole varastoa Suomessa, vaan tuotteet toimitetaan kuluttajille suoraan postitse. Nyt Tullilaboratoriossa on tutkittu tämän ravintolisän koostumus. Tutkimuksissa ei löydetty sellaisia aineita, jotka saattaisivat aiheuttaa luvatun voimakkaan laihduttavan vaikutuksen.

Tullilaboratorion tutkimustulosten perusteella valmiste sisältää 37 % leivinjauhetta (natriumkarbonaatti), 35 % sorbitolia (makeutusaine), 6 % sitruunahappoa (happamuudensäätöaine) ja 2 % piidioksidia (paakkuuntumisenestoaine). Eli 80 % valmisteen koostumuksesta on tavallisia elintarvikkeissa käytettyjä aineita, joilla ei ole fysiologisia vaikutuksia. 20 % Trimbian koostumuksesta on muita valmistusaineita, kuten pakkausmerkinnöissä mainittua sitruunaa, melonia, pomeranssia, pomeloa, lakritsijuurta ja intialaista garcinia cambogia -hedelmää.

Tuotteen markkinointimateriaalissa mainittua uutta molekyyliä trimbiaa ei löydy mistään kemian alan tietokannoista. Myöskään Tullilaboratorion massaspektrometrisissä tutkimuksissa ei todettu tuntemattomia yhdisteitä, jotka saattaisivat olla trimbia-molekyylejä.

Tutkimustulokset osoittavat, että Trimbia-laihdutuspilleriä markkinoidaan harhaanjohtavasti eikä kyseisellä tuotteella voi olla luvatun kaltaisia laihduttavia vaikutuksia. Nautittava määrä on myös hyvin pieni, joten tuotteella ei voi olla merkittävää vaikutusta elintoimintoihin.

Hyvä ohje on, että jos tuote vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, kannattaa siihen suhtautua epäluuloisesti. Pakkauksesta tulee aina löytyä suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät sekä asialliset tiedot tuotetta valmistavasta ja markkinoivasta yrityksestä. Pelkkä postilokero-osoite ei riitä.

Netistä löytyy tietenkin lisää Trimbiasta. Älkää ostako!
Trimbia Diet Pills ... is it a fraud?
Let me tell about this Trimbia
Trimbia keskustelua suomeksi
Skepsiksen keskustelu Trimbiasta suomeksi
Suomi24 keskustelee Trimbiasta
Taas uusi huijauspilleri
Ripu rapu
Trimbia det pill resources
Trimbia mirakelbantningsmedel
Laihdutuspilleri: leivinjauhetta ja makeutusainetta
Laihdutuspilleri paljastui humpuukiksi
Mainostajien lupaukset. ALOITTELIJAT LUKEKAA!

Enää pitäisi tietää, minkälainen hittituote tämä Trimbia on ollut Suomen selluliittipiireissä.

Blogiarkisto