sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Virvoitusjuomat turhia suomalaiselle urheilijalle

Apo kysyy: Meillä on töissä ilmaiset virvoitusjuomat. Jääkaapista löytyy myös matalahiilihappovesiä. Mitä tiedät kertoa näistä tuotteista?

Virvoitusjuomista ei ole paljon hyvää sanottavaa urheilijalle. Tätä värjättyä sokerivettä urheilija välttänee. Matalahiilihappovedet ovat suositeltavampia, mutta eivät välttämättömiä. Helsingin seudulla asuvat saavat nauttia niin hyvästä kraanavedestä, että sen pitäisi kyllä kelvata. Eikö sokkotestissä Helsingin kraanavesi voittanut selvästi mm. Evianin pulloveden? Ja ainahan sen kraanaveden voi pistää Evian-pulloon niin kehtaa sitä sitten juoda työpaikalla. Ulkomailla tilanne on toinen. Vieras bakteerikanta ja epäpuhtaudet kraanavedessä saattavat pakottaa meidät jopa virvoitusjuomien äärelle. Täytyisi varmaan perustella tämäkin vastaukseni paremmin, mutta en nyt vaan jaksa, sorry.

Äskettäin ilmestyi amerikkalainen tutkimus missä todettiin lasten ylipainon vähentyvän jonkin verran jos sokerilla makeutetut virvoitusjuomat jätettiin pois. Muuten ei muutettu ruokavaliota. Lähde: Pediatrics 117: 673-680, 2006

Blogiarkisto