perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Ärsyttävät ihmiset eivät ole sukupuuttoon kuolemassa

Tänä aamuna olen lukenut ihan ajatuksella muiden ihmisten kirjoituksia näissä blogeissa. Blogilistalta löytyy tänään peräti 4528 suomalaista tai suomalaisiin aiheisiin liittyvää blogia. Vaivattoman helpon kommentointimahdollisuuden takia näyttäisi olevan vallalla harmillisen paljon sellaista toisen kirjoittelun väheksyntää. Suoranaista ilkeää toisten asioihin sekaantumista esiintyy. Pitäisikö jopa suositella kommentoinnin moderointia? Silloin lukija voisi olla varma, että ne kommentit, jotka näytetään edustavat niitä mielipiteitä, joita kirjoittaja haluaa olla edistämässä. Muuten näille blogeille käy niin kuin internetin lukuisille keskustelukanaville. Yksittäiset kestohäiriköt pilaavat asiallisen keskustelun.
En nosta tässä esille mitään yksittäistä blogia, mutta nappaan hienosta kirjailija Kirsti Ellilän blogista kommenttilaatikosta helmien helmen tätä luku-urakkaani juhlistamaan:

Nimimerkki Etappisika kirjoittaa: On syytä myös olla rauhallinen; vaikka jonkin puun alta löytyisikin ärsyttävän henkilön papanoita, puun silti voi huoletta kaataa ja vetää päälle moottoritien, sillä katso: ärsyttävät ihmiset eivät ole uhanalainen laji, vaan heitä takuuvarmasti riittää.
Tähän Kirsti Ellilä vastaa: Tämän luettuani repesin. Yksinnauruni kantautui varmasti naapuriin asti. Kyllä, ärsyttävät ihmiset eivät ole uhanalainen laji ja mikä tärkeintä, heillä tosiaan on tässä maailmassa tehtävä.

Illaksi on sitten taas luvassa ravinto- ja terveysaiheisia kirjoituksia tässä blogissa. Minulla on muutama tosi mojova yllätys odottamassa - joten pysykää linjoilla!

Blogiarkisto