perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Ihmiskauppaa

Aftonbladet kertoo, että jalkapalloilija Ruud van Nistelrooy myydään Real Madridiin. Tämä jalkapalloileva orja on saanut hintalapun: 15 000 000 euroa. Juventuksen alennustiskillä voi tehdä löytöjä: Zlatan Ibrahimovic on tullut noin 9 000 000 euroa halvemmaksi. Joku Luca Toni on myös alennettuun hintaan saatavilla Fiorentinan sivukujilta.
Iltalehti osaa kertoa, että Malmöstä turvapaikan löytänyt Jari Litmanen on onnistunut löytämään Jonathan Johanssonille uuden kodin samalta paikkakunnalta. Jonathan on kertonut, että Litmasen suostuttelupuheet ovat ilmeisesti tehonneet ja hän on iloinen kun vieraassa kaupungissa on edes yksi tuttu henkilö.
MTV3 ilmoittaa, että välillä on joillakin paikkakunnilla liikaa jalkapalloilevia orjia ja orjat joudutaan tarjoamaan vuokralle. Näin on käynyt mm. Djibril Cisselle, joka jatkossa syö lihakeittoa Marseillessa. Vuokralla on jo kauan palloillut Mikael Forssell.

Orjuus on klassisessa muodossaan sosiaalinen järjestelmä, jossa ihminen on toisen ihmisen omaisuutta. Ennen orjiksi otettiin varsinkin sotavankeja, rikollisia ja velkaantuneita, jotka pakotettiin työskentelemään omistajansa hyväksi. Orjuus tässä muodossa oli yleistä aina 1800-luvulla saakka. 1900-luvun lopussa yleistyi orjuus erityisesti urheilussa. Nykyään orjia kohdellaan varsin inhimillisesti ja joitakin tunnetuimpia orjia tullaan katsomaan pitkienkin matkojen takaa. Käsittämättömältä kuulostaa kun lähes 100 000 ihmistä saattaa ahtautua yhteen ja samaan paikkaan seuraamaan 22 orjan liikehdintä nurmikentällä ilmeisen saidan omistajan suodessa heille vain yhden ainoan pallon viihdykkeeksi. Tavattoman taitavat liikunnallisesti lahjakkaat urheilijanerot saattavat akrobaattisen taituruutensa osoittaakseen heittäytyä mielikuvituksellisesti nurin erityisesti kahden verkkohäkin lähettyvillä. Vetoava katse tuottaa hetkittäin äänekkään pillinvihellyksen omituisesti hortoilevalta hyvin harvoin palloon osuvalta henkilöltä.

Blogiarkisto