torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Lääke-esittelyistä halutaan eroon

Aika oudon uutisen bongasin äsken. Minun tietääkseni lääke-esittelijät harjoittavat laillista ammattiaan ja tuntuu vähän oudolta jos tätä toimintaa ryhdytään voimakkaasti rajoittamaan. Tietysti lääkäreillä taitaa olla mitta täysi näiden esittelyiden suhteen ja nykyään ei enää uskalla ottaa vastaan kaikkia tarjottuja lahjuksia. Miksi sitten vaivautua kuuntelemaan? Toisaalta olen ymmärtänyt, että moni lääkäri näkee uudet lääkkeet ensimmäisenä juuri lääke-esittelijän käydessä. Aikovatko lääkärit nyt ruveta lukemaan itse lääkärilehtiään?

Sairaanhoitopiirit ovat kiristämässä lääkäreille työaikana suunnattujen lääke-esittelyjen sääntöjä. Tiukimmat rajat on vedetty Oulussa, missä esittelyt on kielletty kokonaan, jos niihin ei liity koulutusta, kertoi MTV3:n verkkouutiset torstaina. Lääke-esittelijöiden yhteydenotoista on viime vuosina tullut ongelma, koska lääkärit ja muu henkilökunta ovat kokeneet ne tunkeilevina ja työntekoa haittaavina.
Uusien sääntöjen mukaan esittelyjä ei saa järjestää sairaalan yleisissä tiloissa kuten kahviloissa, missä esittelijät ja potilaat ovat saattaneet jonottaa yhdessä.
Toistaiseksi lääke-esittelyä koskevat ohjeet vaihtelevat suuresti eri puolilla Suomea. Joissakin sairaaloissa mitään sääntöjä ei ole.


Lähde: Verkkotie, 27.7.2006

Blogiarkisto