maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Myymälä numero 153

Toimittaja Kirsi Myllyniemi on innostunut kirjoittamaan lähikaupastaan. Miettikääpä näitä Kirsin ajatuksia:

Oma lähikauppamme muuttui vähän aikaa sitten kauppiasvetoisesta päivittäistavarakaupasta kauppaketjun myymäläksi numero 153. Pitää totutella siihen, ettei enää ole palvelua. Onneksi on kauppa. Mutta silti: lihatiskiä ei enää ole, on pelkkä valmiiksi pakattujen tuotteiden valikoima. Ja valikoimassa on vain turhan pitkälle jalostettuja, marinoituja, suikaloituja ja viipaloituja tuotteita, jotka ovat perheemme tarpeisiin nähden vääränkokoisissa pakkauksissa.
Kun tulee puheeksi, kaikki terveystietoiset tutut sanovat ostavansa maustamatonta lihaa, kanaa ja kalaa, tai ainakin pesevänsä marintointiliemet pinnalta. Niinpä niin, he käyvät marketeissa ostoksilla.
Lähikauppamme tuotevalikoima ohjaa ihmisiä einesten ja pikälle jalostettujen, suolaisten tuotteiden käyttöön. Avajaistarjousten jälkeen myös kasvisten hinta on asettunut totutulle tasolle. Kilpailun vähentyessä kauppaketjut ovat entistä enemmän vastuussa epäterveellisistä valinnoista, kun ruuanvalmistaja ei itse voi enää määrätä edes paljonko suolaa, paljonko sokeria, lisäaineita, millaista rasvaa perheen ruokaan laitetaan.
Kaikella rakkaudella: toivoisin aiempaa kasvottomammalta lähimyymälältämme kohtuuhintaisia terveellisiä vaihtoehtoja.

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa:
Hyvät kansalaiset, ärade medborgare - nyt on hätätila!
Meidän äiti tekee teidän äitien ruoat
Tampereen laitosruokasekoilut

Blogiarkisto