tiistaina, elokuuta 08, 2006

Liikunnan riemua

Vuosien varrelle on osunut liikuntaan liittyviä tapahtumia, jotka pistävät kysymään miksi eivät kaikki harrasta liikuntaa. Liikunta on nimittäin tosi hauskaa ja hyödyllistä. Tässä yksi tarina monien joukossa.

Jokunen vuosi sitten Turun Kupittaan urheiluhallissa oli aika paljon urheilijoita ja kuntoilijoita harjoittelemassa. Minä olin jo vetänyt omat treenini ja jäin seuraamaan muitten touhua. Siellä oli joitakin nuoria 12-14-vuotisia poikia harjoittelemassa aitajuoksua ja venyttelemässä lihaksiaan. Pojat innostuivat oikein näyttämään miten notkeita ovat ja miten aitajuoksu sujuu. Paikalle saapui 85-vuotias Ilmari Koppinen, joka kysyi kohteliaasti pojilta saisiko hän vähän aikaa hyppelehtiä aitojen yli sillä välin kun pojat venyttelevät. Pojilla meni suu maireasti hymyyn kun ajattelivat saavansa siinä mukavaa viihdettä kun vanha papparainen kokeilee aitajuoksua. Taisi siinä pientä supinaa kuulua siihen suuntaan, että pitäisikö tilata ambulanssi paikalle.
Ilmari säntäsi vauhtiin ja ylitti aidat silmiähivelevän hyvällä tekniikalla useaan kertaan. Puuskutteli pikkuisen ja sanoi sitten olevan aika pikkuisen venytellä. Siinä se Ilmari sitten nosti jalan suoraksi lähes pään korkeudelle saakka ja teki muitakin notkeutta edistäviä liikkeitä. Jäi juttelemaan vähäksi aikaa poikien kanssa ja pojat olivat saaneet jotain ihmeteltävää loppuillaksi.
Veteraanikisoissa näkee välillä aivan uskomattomia suorituksia. Vetreän salolaisen yli 85-vuotiaan Ilmari Koppisen aitajuoksua, kolmiloikkaa ja pituushyppyä on ilo seurata. Ilmarin voi bongata Paavo Nurmen stadionilla Turussa 15.8 klo 19. Siellä on Varsinais-Suomen veteraaniurheilijoiden piirinmestaruuskisat missä Ilmari juoksee aitoja. Ja muut ihmettelevät ja ihailevat.

Blogiarkisto