keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

Terveysuutisia löytää täältä

Mikko {piip} kirjoittaa ja kysyy minulta sähköpostilla:

Kiitos taas erinomaisista ravintouutisistasi ja terveysvinkeistäsi. Mistä siinä noita uutisia löydät? Onko sinulla jotain linkkivinkkejä jos vaikka itse innostuisi lukemaan. Mitä on tuo mainitsemasi blogi?

Mikko hyvä!
Mukava saada palautetta Sinulta! Teen näitä ravinto- ja terveysuutisia omien ravintokirjojeni sivutuotteena. Näiden uutisten tekemisestä on hyötyä myös ravinto- ja terveysluennoilleni valmistautuessani. Olen hämmästynyt miten paljon näistä kuukausittaisista koosteistani (PDF) olen saanut jopa kehuja ja miten paljon ns. blogiani luetaan.

Kiitos, kun suostuit pyyntööni käsitellä kysymystäsi blogissani. Voit itsekin tätä blogiani lukea ja ehkä jopa kommentoida mikäli haluat. Kommentointi voi aluksi olla vähän hankalaa, mutta kun siitä pääsee jyvälle, se sujuu varsin helposti. Klikkaa kommentoinnista esim. kohtaa 0 comments, jolloin aukeaa erillinen kommentointi-ikkuna. Kommentit tulee tuohon Leave your comment -laatikkoon. Ei kannata aluksi välittää ollenkaan noista HTML-tageista. Ne on esim. nörteille tarkoitettuja asioita. Sen sijaan on tärkeää valita henkilöllisyys (identity) . Mukava olisi jos pistäisit keskimmäiseen kenttään oman nimesi ja mahdollisesti oman nettisivustosi niin tiedän sitten keneltä palaute tulee. Moni kuitenkin valitsee tuon nimettömänä esiintymisen (Anonymous). Tähän samaan Blogger-järjestelmään kuuluvat voivat valita tuon ylimmän vaihtoehdon. Ennen lopullista kommentin lähettämistä (Publish your comment) pitää vielä naputella nuo hassuina näkyvät kirjaimet täsmälleen oikeassa järjestyksessä. Tuo ei ole minun kiusantekoa vaan tämän järjestelmän varotoimi ns. roskapostittajia vastaan. Välillä tuo ominaisuus takkuilee ja voi joutua moneen kertaan naputtelemaan kirjaimet. Älä vaivu epätoivoon! Kokeile joskus kommentointia.

Sitten varsinaiseen kysymykseesi, eli mistä poimin ravinto- ja terveysuutiseni? Minulle tulee muutama oikea lehti ihan kotiin kannettuna, mutta netissä ilmestyvät lehdet ja erityisesti uutispalvelut ovat erityisen käteviä. Monesti netissä saa lukea vain tiivistelmän jutusta, mutta tarvittaessa voi hankkia oikeudet lukea koko juttu tai käydä yliopistokirjastossa lukemassa tuo juttu kokonaan. Ymmärrän englantia ja ruotsia joten käyn aika paljon hakemassa juttuaiheita englanninkielisistä lähteistä, mutta on hyviä suomalaisiakin lähteitä, joita voin suositella. Eiköhän olisi hyvä vihdoin lopettaa tämä oma höpöttelyni ja tarjota sinulle jotain arvokastakin tietoa, eli päivittäisen linkkilistani satunnaisessa järjestyksessä (Jos joskus jaksan, niin pistän nämä ehkä tärkeysjärjestykseen). Joukossa voi olla yllättäviäkin valintoja, mutta tämä onkin minun henkilökohtainen listani. Älä hermostu! Pistän mukaan vain ne linkit joihin ei tarvita heti kättelyssä lukuoikeuksia. En usko, että näiden joukossa on mitään salaisia lähteitä ja kuten huomaat samat uutiset pyörivät näissä kaikissa palveluissa moneen kertaan. Joskus tekee todellisia löytöjä ja tulee iloiseksi:

Kotimaiset ("inhemska", domestic)
Feednavigator
STT:n Uutiset
Turun Sanomat
Verkkotie
M-Brain
Fennica.Net Tiede-uutiset
Fennica.Net Terveystiede-uutiset
Fennica.Net Biologiatieteiden uutiset
Stakes
Pressi - Suomi
YLE Radio 1, Tiede
MTV3 - Uutiset
Gernet Tutkimusuutisia
terve.com
Mediuutiset
Verkkouutiset
Varpu Tavi
Biovita
Ampparit - Tiede ja tutkimus
Suomen Lääkärilehti
Hyvä Terveys
Kansanterveyslaitos
Juoksija-lehti
Fitness
Helsingin Sanomat
Keskisuomalainen
Liikunnan ja Urheilun maailma


Ulkomaiset ("uthemska", foreign)
BBC Health News
New York Times
Medical News Feeds
Medical Progress Today
Nature News
The Medical Research Council
Spiked On-Line
Student BMJ
BMJ
Healthy Skepticism
Health Care Renewal
Health in Plain English
Netdoktor (passagen)
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Dagens Nyheter
JAMA
JACN
PNAS
Nature
Science
DB's Medical Rants
Webbnyheterna
frisim
Pressi - Sverige
Reuters Health
Health News Review
Biomed Central
Forbes
Globe and Mail
CBC News
CNN World News
Läkartidningen
The Lancet
IntelliHealth
Medscape - Diabetes and Endocrinology
New Scientist
World Press Review
Times

Ja jos vielä kaipaan jotain luettavaa niin käyn tällaisessa loistavassa paikassa, LKT Pekka Nykäsen linkkilista!

Toivotan Sinulle mukavia lukuhetkiä ja jos löydät jonkun mukavan uutislähteen - kerro minullekin!

Blogiarkisto