tiistaina, elokuuta 15, 2006

Ottakaa Puolustusvoimista mallia työpaikkaliikunnan suhteen!

Puolustusvoimain henkilökunta saa käyttää viikoittain kaksi tuntia työajastaan liikkumiseen! Tämä on valtavan hieno asia ja vanhin poikani, kadetti Hans-Christian Sundqvist, on usein kertonut liikunnan iloista palvellessaan Puolustusvoimissa. Näin pitää olla! Se kaksituntinen, jonka henkilökunta käyttää työajastaan, tulee moninkerroin takaisin työnantajalle parantuneena työtehona ja -motivaationa, sanoo ravintovalmentaja christer sundqvist.

Tästä asiasta oli lyhyt juttu toissapäiväisessä Keskisuomalainen-lehdessä. Puolustusvoimat ja Jyväskylän yliopisto ovat tehneet uuden tutkimuksen, jonka mukaan hyvällä kunnolla on erittäin tärkeä merkitys ihmisen terveydelle. Henkilöllä, joka saa kuntotestistä kiitettävän, on huomattavasti vähemmän sairauspoissaoloja kuin huonompikuntoisella.

Raija Mattila, Opetusministeriön liikuntayksikön päällikkö, pitää tällaista Puolustusvoimain käytäntöä harvinaisena. Työyhteisöliikunta 2010 -hanketta vetävän Suomen liikunnan ja urheilun puheenjohtaja Timo Laitisen mielestä nykyisen työpaikkaliikunnan pahin ongelma on, että liikuntaseteleitä ja muita liikuntaetuja kahmivat ne, jotka liikkuvat muutenkin tarpeeksi. Nyt halutaan innostaa kuntoilemaan myös niitä, jotka eivät liiku terveytensä kannalta riittävästi. Ministeriöillä ja työmarkkinajärjestöillä ei vielä ole valmiina ehdotuksia siitä, miten työpaikkaliikuntaa voidaan parantaa. Laitinen ja Mattila iloitsevat siitä, että SAK, EK, Akava ja STTK ovat sitoutuneet parantamaan työpaikkaliikunnan edellytyksiä. Työpaikkaliikunnan suosio onkin kasvussa.

Blogiarkisto