lauantaina, huhtikuuta 29, 2006

Blogilistan Top 10

Kirjoitettu 28.4.2006, täydennyksiä 29.4.2006

Minä pidän edelleenkin tätä blogikirjoittelun merkitystä liioiteltuna. Monien mielestä ilmiö on kuitenkin tullut jäädäkseen ja erilaisten blogien kasvu on ollut aivan uskomaton. Täytyy siis seurata aikaansa ja oppia nauttimaan näistä blogeista.

Voi olla mukava tietää mitä Suomen bloggaajat lukevat tällä hetkellä. Yksi tapa on tarkastella mitkä blogit ovat blogilistan kärjessä. Itse asiassa listoja on blogilista-palvelussa aika monta. Pieni viiltävä kommentti seuraa kaikista näistä mainituista blogeista.

Linkatuimmat blogit Top-10

 1. Blogilista (624 linkkiä). Ylivoimaisesti eniten linkityksiä tulee tähän Blogilistaan. Se onkin aivan erinomainen palvelu. Äkkiä huomaa olevansa lähestulkoon riippuvainen tästä palvelusta. Minua ei harmita ”haamupäivitykset”. Tilaan niin vähän blogeja (Omat suosikit – palvelu), että Blogilistan joskus aikaansaamat ”haamut” eivät minua häiritse. ERINOMAINEN BLOGIPALVELU.
 2. Finnish Knit Blogs (196 linkkiä) Tämä on kaikkien suomalaisten neuleblogien kokoontumispaikka. Tänne ilmoittaudutaan sitten kun on perustettu uusi neuleblogi. Ja niitähän löytyy! Peräti 226 kappaletta. Tällaisia palveluja toivoisi muillekin aihealueille. Olisihan se hienoa, jos kaikki blogeja kirjoittavat sauvakävelijät koottaisiin yhteen! Neuleblogien kokoontumispaikka saa arvion ERINOMAINEN BLOGIPALVELU.
 3. Pinseri (123 linkkiä) Nyt en ole jaksanut syventyä blogimaailman syöväreihin kovinkaan perusteellisesti. Ymmärtääkseni tähän Pinseriin kuitenkin henkilöityy keskeisellä tavalla suomalainen blogielämä. Tämä blogi on ilmestynyt "jo" neljä vuotta. Tällä hetkellä Pinseri kertoo pikku-uutisia maailmalta. Täyttää tehtävänsä, tästä minä tykkään. Tätä samaa formaattia kokeilee moni muukin blogikirjoittaja. Sanoisinpa, että tämä on niitä blogimaailman lieveilmiöitä. Kun joku keksii jonkun kivan idean tulee tuhansia matkijoita perässä. Pidän Pinseriä matkivia lapsellisina. Pinseristä tulee viiltävä arvioni: ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 4. Schizo-Janne (94 linkkiä) Nyt en todellakaan tunne blogimaailmaa, mikä sinänsä voi olla arvokasta. Hullujen ja lasten suusta se totuus kuullaan! Minun mielestäni tämä Schizo-Janne on juuri tällainen tyypillinen Pinserin matkija. En voi myöskään ymmärtää miksi etuliitteenä on tämä todella vakavasta psyykkisestä sairaudesta viestivä etuliite. En pitkänkään etsiskelyn jälkeen löytänyt sairaudelle tyypillisiä oireita tästä blogista. Ehkä Janne hakee tällä vain huomiota itselleen. Tämä jälkimmäinen asia osoittautui oikeaan osuneeksi havainnoksi. Kirjoittelun taso vaihtelee tosi huonosta aivan erinomaiseen. En käsitä miksi jotkut viitsivät linkittää hänen blogiinsa. Tosin 94 linkkiä on kuulkas, tosi vähän. Blogeja ilmeisesti luetaan tavattoman ahkerasti ja minun sivistykseni tasosta pidetään ihailtavalla tavalla huolta. Olen saanut kolme tuntia tämän kirjoitukseni ilmestymisen jälkeen jo kaksi sähköpostiviestiä missä pyydetään minua tutustumaan samaan skitsoanalyysiin, jota tämä Schizo-Janne edustaa. En tiedä kannattaako minun tähän tutustua, vaikuttaa aivan liian vaativalta tekstiltä. Tuon tekstin ymmärtämiseen tarvitaan jo suurta nerokkuutta tai luovaa hulluutta. Analyysini Schizo-Jannen sivuista perustui enemmän intuitioon kuin tietoon. Pyydän varmuuden vuoksi jo tässä vaiheessa anteeksi ja pidän mukavana sitä, että häirikköpostia ei ole tullut tästä asiasta (vielä) minulle. Laskurini hakkaa aivan uskomattomia lukuja! Viiltävän subjektiivinen arvio: KOHTALAINEN BLOGISIVU.
 5. Viistolla pinnalla (89 linkkiä) Kertoo olevansa kiinnostunut kaikesta. Hän on mm. äiti, vaimo, autismikuntouttaja, omaishoitaja, ystävä, kaveri, help-asiantuntija, suomentaja, elinikäinen opiskelija ja ehtii vieläpä siinä ohessa bloggaamaan! Minä käyn usein lukemassa tätä blogia ja onhan tämä aivan loistava blogi. Inspiraatiota on tarjolla harva se päivä. Suosittelen! Tämä on yksi parhaimpia blogisivuja mitä Suomesta löytyy tällä hetkellä. Kirjoittaa niin hyvin, että arki tuntuu juhlalta! ERINOMAISEN LOISTAVA BLOGISIVU.
 6. Menopaussi (85 linkkiä) Menopaussi on ikävä asia, mutta tämä Menopaussi-sivusto kääntää ikävän asian voimavaraksi. Tätä sivustoa tulee valitettavan vähän seurattua. Jos olisin nainen, lukisin tätä paljon innokkaammin. Kieli on huoliteltua ja käsiteltävät aiheet ovat ajankohtaisia, analyyttisiä, pohdiskelevia, uutta luovia. ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 7. Herkun ilmoitusluontoiset asiat (84 linkkiä) Yhdellä linkillä jää tämä blogi ainakin tänään Menopaussin perään. Miten lie asiat huomenna, ensi viikolla? Kuuluu myös blogien ehdottomaan parhaimmistoon. Erinomaisen hyvällä maulla toteutettu arkielämän kuvaus. Näitä on paljon, mutta kannattaa lukea vain näitä parhaita, niin ei pety. ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 8. Veloena (84 linkkiä) Tämä on sellainen tanssityttö Helsingistä. Tanssi on nyt IN. Näitä naisten kirjoittamia laadukkaita blogeja tulee aivan liian vähän seurattua. Tämä kuuluu siihen kärkikastiin. Olen tainnut käydä kommentoimassa Veloenaa muutaman kerran. Suosittelen, mutta sitten kun tulee seuraava arkielämästä kirjoittava blogi vastaan, pelkään pahoin että mittani on täysi. Täytyy niitä muitakin aiheita olla! ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 9. Lehti (81 linkkiä) Tämä on yksi niistä lehdistä, joita tilaan :-) Huumorin kukka se on maailman kaunehin kukka. Erinomaisen piristävällä tavalla uutiset tuodaan ihan uuteen valoon. Mitähän vapuksi on tarjolla? ! ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 10. Herkku (76 linkkiä) Tämä sivusto tarjoaa erinomaisen hienoja sivupohjia blogeille. Ymmärtääkseni minäkin voin käyttää näitä hänen valmistamiaan sivupohjia. Erinomaisen tyylikkäitä ratkaisuja. Voi olla, että käyn hakemassa täältä oikein hienot sivupohjat itselleni! ERINOMAINEN BLOGISIVU.

Näyttää siis varsin rohkaisevalta toistaiseksi. Erinomaisen hienoja blogisivuja on eniten linkatuimpien blogien joukossa. Ainoastaan Schizo-Janne erottuu joukosta. Hänen korkea listasijoituksensa on minulle toistaiseksi mysteeri.

Linkatuimmat sivut Top-10

 1. webblogs.pl (131 linkkiä) Tämä on yksi niistä ilmaisista blogipalveluista. Ei käyttökokemuksia.
 2. blog.fr (116 linkkiä) Saman palvelun ranskankielinen sivu. Ei tietoa tästä.
 3. www.flickr.com (115 linkkiä) Tämä on valtavan hieno digikuvien säilytyspaikka. Toimii hyvin yhdessä Bloggerin kanssa. Minulla on täällä jonkin verran valokuvia tallessa. On toistaiseksi toiminut hyvin. Suosittelen! ERINOMAINEN PALVELUSIVU.
 4. Subscribe to blog (89 linkkiä) Vie erään blogin tilauspalveluun. Ei käyttökokemusta.
 5. Disable ads (73 linkkiä) Yhä vain ollaan sellaisen minulle tuntemattoman palvelun kanssa tekemisissä. Näissä asioissa olen tipahtanut kelkasta.
 6. Report Abuse (71 linkkiä) No niin, nyt löytyy sivu, jolle minulla on käyttöä! Nyt löytyi paikka johon voin ilmoittaa joutuneeni nettihäiriköinnin uhriksi! Support MSN latautuu, latautuu... 71 tänne linkittänyytä ei voi olla väärässä . Tämähän on ihan yhtä loistava asia kuin Teliasoneran tekninen tuki. Tosin taukomusiikki ei soi korvissa. Vihdoin aukeaa MSN Support sivu johon voin jättää ilmoituksen kokemistani herjauksista. Taidan kuitenkin jättää asian muhimaan vielä hetkeksi.
 7. Blogger (68 linkkiä) Jep, tätä bloginkirjoitusalustaa minä käytän. Ei missään nimessä ongelmaton, mutta ei myöskään millään tavalla toivoton palvelu. Ilmainen! HYVÄ PALVELUSIVU.
 8. Ihan Itse (68 linkkiä) Neulojien valtava vaikutus näkyy taas tässäkin. Tänne Top-10 listalle mahtuu askarteluaiheinen keskustelufoorumi. En ole käyttänyt. Hienolta näyttää!
 9. http://www.dotkommuuni.com/olenrikollinen/ (62 linkkiä) Rikolliseksi voi ilmoittautua nykyään toisessa osoitteessa saan yllätyksekseni havaita. Olen Rikollinen -kampanjan tarkoituksena on kyseenalaistaa uusi tekijänoikeuslaki. Kampanjan tukijat vastustavat uuden lain vääryyksiä ja haluavat siihen muutoksen mahdollisimman pian. Merkkinä rikollisuudestaan he kantavat eivät suinkaan Daavidin tähteä vaan pientä OLEN RIKOLLINEN lappua. Tämän arvioimiseen ei ole paljonkaan taustatietoja. Luen rikollisjärjestön ohjelmajulistuksen tarkkaan läpi. Harvinaisen suoraselkäistä on, että rikollisjärjestön pääjohtaja esiintyy omalla nimellään, Antti Vilpponen. Tästä tulee rohkeuspisteitä. Päätän pysyä kaidalla tiellä. HUONO PALVELU.
 10. Ilmainen kävijälaskuri (60 linkkiä) Ilmainen kiinnostaa suomalaisia, se on kyllä huomattu. Tässä on tarjolla ilmainen kävijälaskuri. Se laskee montako kertaa kotisvuillasi on vierailtu. Tuo ohjeissa mainittu ylläpitäjän keksi on todella kiinnostava juttu. Jyväshyvän keksit ovat yllättävän hyviä, mutta pitäisikö siirtyä ylläpitäjän keksien pariin. No joo, en minä niin pihalla ole, ettenkö tietäisi mitä keksi on tietoliikenteessä. Koska en kiinnostunut kävijälaskurin asentamisesta tulkitsen tämän HYVÄKSI PALVELUKSI.
Tämä Linkatuimmat sivut jäi käyttöarvoltaan kovin vähäiseksi. Koska olen todennäköisesti hyvinkin epätietoinen blogimaailman hienouksista, voidaan mielipiteeni tästä asiasta julistaa mahdottoman epävarmaksi. Minun mielestäni tämän listan ylläpidon voisi lopettaa.

Top-lista Top-10

 1. Pinseri on jo käsitelty. Katso yllä! Top-listan kuningas (ja kuningatar) on voimissaan.
 2. mitvit on hopeasijalla. Hopea hävitään tällä hetkellä ilmeisen selvästi. Niin kauan kuin muistan nähneeni Blogilistan siellä on aina keikkunut ekana tuo Pinseri. mitvit on kirjoittaja joka käyskentelee pinta-alalla. Hän kirjoittaa pitkiä kirjoituksia ja ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Olen monta niistä lukenut ja saanut niistä usein ajatusassosiaatioita. Erityisen hieno oli esim. mitvitin kirjoitus heja, korskeasti kohti kuolemaa, tunnistin siitä itseni. Helsingin MM-yleisurheilukisojen analyysi oli myös mieliinpainuva. Paljon hienoja kirjoituksia. Kannattaa tutustua! ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 3. SchizoBlog Tämä on jo käsitelty yllä.
 4. Turisti Tämä on Kati Vilhelmina Kinnusen oma blogi. Tätä blogia olen tilannut ja lukenut jo pitkään. En tiedä mikä tässä blogissa oikeastaan kiehtoo. Se on vain yksinkertaisesti hyvin toimitettu blogi. Pitääkö se muulla tavalla perustella? ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 5. Lehti Tämä on käsitelty yllä. Nyt odottamaan sitä vappujuttua!
 6. Linko Onko tämäkin blogi? Mielestäni se on vain linkkilista, mutta kai näitäkin tarvitaan. Moni bloggaaja ei varmaan tippaakaan piittaa tällaisesta listasta, mutta ei tämä nyt minua pahemmin häiritse. Mitään järisyttäviä lukuelämyksiä blogi ei tarjoa. Turhia ja vähemmän turhia linkkejä lupaavat näillä sivuilla ilmoitella. Harvinaisen uskollisia ovat aatteelleen. KOHTALAINEN BLOGISIVU.
 7. ei sinutella Tämä on kirjan muotoon tehty blogi. En ole lukenut tätä kokonaan. Lupaan eräänä päivänä lukea tämän ajatuksella läpi. Yksittäisistä kirjoituksista ei paljoa jää mieleen. Kymmenen parhaimman blogin joukkoon pääseminen on kova temppu, sillä tämä blogi ei suinkaan päivity läheskään joka päivä, välillä voi olla jopa kuukauden mittaisia taukoja. Uskollisesti lukijat jaksavat odottaa. HYVÄ BLOGISIVU.
 8. menopaussi Tämä on jo käsitelty.
 9. Elämää ratin takana Taksinkuljettaja bloggaa ja katsoo elämää monelta eri kantilta. Blogia seuratessa oppii arvostamaan tämän ammatin varjopuolia ja myönteisiä puolia. Voin hyvin ymmärtää, että tämä blogi on niin suosittu. Hyvin kirjoitettu blogi. Olisipa näitä ammattiryhmien esittelyitä enemmänkin ja varsinkin näin laadukkaita! ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 10. benrope Tämän blogin suhteen täytyy sanoa, että bloginautinto jää minulta kokematta. Vaikka säädän kuinka monitoriani vaaleammaksi niin mustanpuhuva taustaväri ja tihruinen teksti tekee vanheneville silmilleni kipeää. Blogin suosio on kiistaton. Pitäisikö se melankolia kuitenkin tuoda esiin jollakin muulla tavoin kuin mustalla värillä? Tämän päivän kirjoitus oli varsin lattea, totesin kamppailtuani sen läpi. HUONO BLOGISIVU.

Luetuimmat lista Top-10

 1. Turisti Katso yllä!
 2. Elämää ratin takana Katso yllä!
 3. SchizoBlog Katso yllä!
 4. Näkymätön tyttö Tyttö on Suomen neljänneksi luetuin. Onnittelut! Tämä on minulle ennenkokematon tyt.. lukuelämys. Luen muutaman postauksen. Nuori tyttö kertoo arkisia kokemuksiaan. Yllä varoitin jo, että arkikokemusindeksini vilkuttaa punaista valoa. Jatkan kuitenkin urhoollisesti lukemista ja lukeminen on yllättävän kepeää. Näkymätön tyttö kirjoittaa näyttävää tekstiä. On kirjoittanut jo yli vuoden. HYVÄ BLOGISIVU.
 5. >>>Avioliittohelvetti Mustanpuhuvaa sivua pukkaa. Taas pinnistän urhoollisesti läpi silmilleni kehitettyjen karikoiden. Luen ja ihmettelen, voiko mies todellakin kirjoittaa näin. Piereskelemisestä, pakkolaukeamisesta, lämmintä kiitosta antaen kommenteista. Ilmeisesti voi. HUONO BLOGISIVU.
 6. Pettäjän kotona Blogin nimi ei välttämättä minua sytytä. Huikea petetyn helsinkiläisnaisen tarina tarjotaan luettavaksi. Kiintiö on täyttynyt näistä arkisista kokemuksista kertovista blogeista, tämä kuitenkin välittää autenttisen tuntuisella tavalla miltä tuntuu pettymys. Voisin kuvitella seuraavani tätä blogia jatkossakin. EI KOVIN HUONO BLOGISIVU.
 7. Pinseri Katso yllä!
 8. Tuhma lentoemanta Tämä on sitä miltä se kuulostaakin. Suosio on hämmästyttävä. Aion olla tuhma ja rankata tämän toistaiseksi huonoimmaksi blogiksi. Yksi ainoa kirjoitus. Jatkoa tuskin tulee. HUONOIN BLOGI.
 9. Pari suhdetta Vietit vievät naista ja kansaa lukee. Minäkin. Hukassa olen. HUONO BLOGI.
 10. Taksitar Taas taksikuski ja tällä kertaa nainen. Luen. Ei tavattoman huono. Miespuolinen taksikuski oli kylläkin parempi, ainakin kirjoittamaan. HUONO BLOGI.

Kuuma lista, Top-10

 1. Feltedmommy Kuuman listan ykkönen on tavattoman värikäs ja pirteä neuleblogi. Tätä on ilo katsella. Voi miten kuumeisesti tätä blogia luetaan! Ymmärrän. Tämä on hieno! Tästä voi olla ylpeä. HYVÄ BLOGISIVU.
 2. Ziinan neuleet Tässä löytyy neuleohjeita. Ihan asialliset sivut. Suosio on taattu. Tekstin taitto on vielä hakusessa, mutta kyllä se siitä paranee. HYVÄ BLOGISIVU.
 3. Fufo-finishing UnFinished Objects Ja taas neulotaan. Sanattomaksi menee näiden naisten edessä. HYVÄ BLOGISIVU.
 4. Provencen auringon alla Johan loppui neulominen! Nyt ollaan Ranskassa. Selviää kaikki olennainen ranskalais-suomalaisesta avioliitosta ja hotellin pyörittämisestä. Pirteä. Esittelyssä hotellinpitäjän ammattikunta. HYVÄ BLOGISIVU
 5. Omin pikku kätösin Anna tulla naisen kirjoittamaa tekstiä, älä anna tulla miehen kirjoittamaa käsityötekstiä! Puuhh. Voin huokaista helpotuksesta. Komea käsityöblogi täältä paljastuu. HYVÄ BLOGISIVU.
 6. Pari suhdetta Tämä tuli jo katsottua edellä.
 7. Kulutusjuhla Kulutusjuhlaa vietetään täällä. Tavattoman paljon erilaisia vinkkejä kuluttajille. Hei, tämähän pitää tilata! Aivan loistavan asiapitoinen blogi. Suosittelen! ERINOMAINEN BLOGISIVU.
 8. Koukussa Neulominen uhkaa riistäytyä käsistä. Laskuri pyörii vinhasti. On vähän paljasta pintaakin. HYVÄ BLOGISIVU.
 9. Marin näpräysblogi Marin näpräysblogi. Näitä neuleblogeja riittää. Näihin ei kuitenkaan kyllästy. Näissä on sanomaa. Näissä on ahkeruutta näytillä. Näihin mieskin ihastuu! HYVÄ BLOGISIVU.
 10. Lankavälipala Ja viimeinen uunista ulos. Hienoja neulevälipaloja on tarjolla. HYVÄ BLOGISIVU.

Blogiarkisto