keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Tosi paskamainen juttu!


Sydsvenskan-lehden toimittaja Annika Henning on tehnyt tosi paskamaisen jutun. Hän kirjoittaa tämänpäiväisessä lehden numerossa miten ruotsalaistutkijat ovat löytäneet Skånesta 500 miljoonaa vuotta vanhaa ulostetta. Luultavasti vedessä elävän nuolimadon esi-isän tekemät kivettyneet jätökset löytyivät kallionseinästä Andrarumista Etelä-Ruotsista.

Det här är skitskoj och absolut ett av de roligaste projekt jag gjort [Tämä on sikahauska juttu ja niitä rattoisimpia projekteja mitä minulla on ollut], sanoo Mats Eriksson, joka toimii tutkimusapulaisena Lundin geologisella laitoksella.

Kahden lundilaistutkijan tekemän löydön (Mats Eriksson ja Fredrik Terfelt) uskotaan antavan uutta tietoa siitä, miten ekosysteemi puoli miljardia vuotta sitten toimi. Kuvassa tutkijat katselevat vanhaa paskaa pyyhkäisyelektronimikroskoopilla.

Löytö on ainutlaatuinen ja maailman kambrikauden tutkijat pitävät sitä varmasti erittäin kiinnostavana, tutkija Fredrik Terfelt kertoo.

Kuka vielä väittää, että tiede on tylsää?

Uutisesta vihjaisi tohtori Tolonen (kiitos!) ja suomeksi juttu löytyy ainakin Verkkouutisista. Lue myös alkuperäinen juttu Sydsvenskanista.

Blogiarkisto