tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Miten välttää kevätväsymys?

Onko sinulla jokin oikein hyvä “lääke” kevätväsymykseen? kysyy biponainen.

Tässä arkisia ohjeita kevätväsymyksen muuttamiseksi kevätinnostukseksi:

1. Ruokaile kevyemmin, kuitenkin monipuolisesti. Tutkimukset osoittavat, että rasvaiset ruoat saattavat väsyttää ja jää päälle pitkäksi aikaa sellainen vetämätön olo. Yksipuolisesta ravinnosta naiset masentuvat. Hae ruoasta mielihyvän tunteita. Duracell-patterisi latautuvat tuoreilla vihanneksilla ja hedelmillä. Pidä oikea hedelmien mässäilypäivä! Banaania poskeen! Popsi, popsi porkkanaa! Kevättä rintaan kevätkurkulla! Nyt on aika kaivaa esiin ne pakastetut metsämarjat ja puutarhamansikat sieltä pakastimesta!

2. Muista juoda paljon raikasta vettä ja laimeaa mehua.

3. Muista liikkua paljon! Nyt on se hetki vuodesta jolloin lenkkitossut viimeistään kaivetaan esiin ja lähdetään kuivuvia luontopolkuja etsimään ja keväistä linnunlaulua kuuntelemaan. Lenkkeilijä osaa tunnistaa kevään edistymisen ihan eri tavalla kuin sisätiloissa viihtyvä. Liiku vähintään puoli tuntia reippaasti tai puolitoista tuntia kevyesti.

4. Osta uusi kirja! Jokin humoristinen opus voisi olla paikallaan. Kysy neuvoa kirjakauppiaaltasi.

5. Pidä tauko kahvinjuonnissasi. Minulla on sellainen mielikuva, että moni suomalainen käynnistyy kahvin voimalla. Se on suuri harha. Jos on tosi väsynyt ja on vetämätön olo, kahvi auttaa vain hetken. Totuttele kehosi vähitellen eroon kahvista. Kokeile vaikka vihreää teetä. Siinä on paljon antioksidantteja.

6. Kokeile kalaöljyä, vitamiinikuuria. Ei se varmaan haitaksi ole. Kysy neuvoa luontaistuotteita myyvältä asiantuntijalta. Väsymys voi johtua raudanpuutteesta - ihan oikeasti! Ota C-vitamiinia ja syö vähän useammin lihaa. Jos ei auta käy apteekista hakemassa rautalääkettä. Kysy neuvoa apteekkarilta.

7. Pidä ylimääräinen vapaapäivä! Ei ne työt tekemällä lopu, mutta rankka väsymys lähtee ehkä pois lepäämällä ja hemmottelemalla itseäsi. Ole oikealla tavalla itsekäs! Tee lyhyt matka, käy elokuvissa, kokeile uutta kampausta, anna lupa nauttia siitä kun olet niin kauhean saamaton!

Blogiarkisto