torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Kovia urheilijoita

Antiikin urheilutieto urheilusankareineen on koottu yhteen erityiseen nettipalveluun nimeltään Muinaiset Olympialaiset (The Ancient Olympics). Palvelussa esitellään nämä huippu-urheilijat:

  • Milo Krotonista Komea antiikin painin edustaja joka saavutti kuusi olympiavoittoa urallaan. Kotoisin etelä-Italiasta. Melkoisena yllytyshulluna hän antoi usein testauttaa voimansa olympialaisten jälkeen. Hurjiksi voimat todettiin! Hän kuoli kuitenkin varsin nuorena metsässä treenatessaan ja jääden villieläinten saaliiksi.
  • Theagenes Thasoksesta Kreikkalainen nyrkkeilijä Thasoksen kaupungista. Kerrotaan että hän nuorena kävi varastamassa patsaan kaukaisesta kaupungista. Hänen jäätyään kiinni pohdittiin pitäisikö poika panna tyrmään, mutta joku keksi langettaa hänelle rangaistukseksi patsaan viemisen takaisin kaupunkiin sitä koko ajan yksin kantaen. Näin myös tapahtui ja Theagenesin urheilu-ura alkoi! Nyrkkeilyn lisäksi hän hallitsi muinaisen pankrationin, lajin jossa oli vähän nyrkkeilyn ja painin sekoitusta.
  • Diagoras Rhodokselta Tässä on toinen hurja nyrkkeilijä Rhodoksesta, jonka huhuttiin saavan harjoitteluohjeita itse Hermes jumalalta. Hänen pojistaan tuli myös olympiavoittajia.
  • Polydamas Skotousta Tämä pankrationin taitaja on jäänyt kovin tuntemattomaksi. Hänen huhutaan kuolleen varsin nuorena luolan katon romahdettua hänen päälleen. Tosin ei lumen painosta.
  • Melankomas Cariasta Kreikkalainen nyrkkeilijä. Varsinainen hurmuri ja ilo silmälle. Hän voitti kaikki kisansa pitkään kestäneellä uralla. Hänellä oli aika omalaatuinen nyrkkeilytyyli. Hän väisteli kaikin tavoin vastustajan lyöntejä. Itse hän ei ollenkaan iskenyt vastustajaa. Turhaan yritettyään osua Melankomasiin vastustajat yleensä luovuttivat ottelunsa turhautuneina. Pääasia että katsojilla oli hauskaa!

Blogiarkisto