lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Fitline - shitline?


Sain sähköpostia eräältä lukijalta koskien Fitline-tuotteita. Hän oli lukenut tästä tuotteesta eräästä arvostetusta (ei-sensaationhakuisesta) keskustelupalstasta seuraavaa:

Huono kokemus Fitlinesta
14.01.2006 11:37:14

Kirjoitan tämän äitini puolesta. Hän toivoi, että tätä kautta monet meikäläisistä sairaista osaisi varoa tuotetta, joka sai terveenkin sairaaksi. Hän söi pitkin syksyä fitlinen tuotteita, ja sai itsensä niillä sellaiseen kuntoon, että kävi tässä jo kirurginkin konsultaatiossa. Nautitut tuotteet olivat näitä ihan perus vitamiini-jauheita. Hissukseen äitini alkoi saamaan coliitti-tyyppisiä oireita ja aluksi me ihan naureskeltiin, että äiti saa sympatiaoireita, koska minä olin silloin kipeänä. MItään suoliongelmia hällä ei ole ollut aiemmin, eikä mikään elämässä tai ravinnossa muuten ollut muuttunut. Lopulta kivut ja todella epämääräinen painontunne alavatsalla sai hänet lopettamaan sen ainoan asian mikä syksyn aikana oli muuttunut: fitline tuotteet. Kivut ja vessassajuokseminen väheni, mutta outo tunne alavatsalla jäi, ja jopa paheni. Lääkäri otti verikokeita ja jopa paksusuolisyövän- testin. Ei ongelmia gynepuolella eikä muissakaan. Kirurgin konsultaatiossa äiti mainitsi ongelmistaan suolen kanssa ja käyttämistään tuotteista. Lääkäri oli vahvasti sitä mieltä, että näiden tuotteiden aiheuttama mieletön ilmantuotanto sekä vessassakäyntien ja ulosteenmäärän räjähdysmäinen kasvu, olivat vahingoittaneet suolta siten, että mutkapaikoista suoli on venynyt ja aristava, mahdollisesti vielä hyvinkin pitkään. Vanhemmalla ihmisellä nämä muutokset saattavat parantua hyvin hyvin hitaasti, mikäli lainkaan. Minun piti myös käyttää samoja tuotteita, mutta syksyn aikana jätin ne useasti kesken, kun tulin aina vaan kipeäksi. En osannut yhdistää oireita tuotteisiin muuten, kuin siten, että oletin uusien tuotteiden vaativan vatsalta totuttelua. Ehkä asia ei sitten ollutkaan ihan niin.......

Vastaus: Kiitos sähköpostista ja sen mukana seuranneesta hälyttävästä viestistä, jonka aitoutta en hetkeäkään epäile. Urheilijoille on vuosikausia kaupiteltu Fitline-tuotteita ja minä olen niihin tuotteisiin tutustuttuani suhtautunut niihin hyvin epäilevästi. En lähde tässä nyt Fitline-tuotteita sen enempää kritisoimaan, mutta hyvin on tuotetta markkinoitu aika vähäisin toivein tuotteen terveyttä edistävästä vaikutuksesta. En suosittele Fitline-tuotteita kenellekään.
Fitline-tuotteiden pääsivua Suomessa "uudistetaan" parhaillaan (viimeksi päivitetty 26.8.2005), mutta Wellness-Shop ylläpitää edelleen Fitline-tuotteiden mainossivua. Jäitä hattuun!
Tällaista järjettömyyttä Fitline-tuotteista en löytänyt suomen kielellä:

Effectiveness scientifically proved!
4 reasons for the uniqueness of the products
QUICKRESULTS BETTERRESULTS QUALITY & SAFETY 10% MORE OXYGEN up to 5 times faster and better absorption of nutrients due to the unique (Nutrient-Transport-Concept), developed by through the synergistic combination of nutrients as a (Nutrient-Group-Product) strictest international controls on quality and purity of the GMP (Good Manufacturing Practices) at the cellular level thanks to patented technology (Phase-Transfer-Catalyst) The basis of an individual optimal nutrition for every target group The MODULAR CONCEPT The MODULAR CONCEPT of the products ensures an optimal combination of the single products! With multipreparations you do not have this possibility at all, and with monopreparations the combination of different products is very tedious and expensive. That's another point in favour for ! Nutritional Supplements Weight Management

Voisiko joku selittää minulle mitä tarkoittaa Nutrient-Transport-Concept? Onko Phase-Transfer-Catalyst jotain uutta ydinteknologiaa (Melville JL et al. Exploring phase-transfer catalysis with molecular dynamics and 3D/4D quantitative structure-selectivity relationships. J Chem Inf Model 45(4): 971-981, 2005) ?

Hyvät ihmiset! Syökää suomalaista perusruokaa!

Blogiarkisto