sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Sählynpelaajan urheilujuoma

Mikä olisi hyvä "kotitekoinen" urheilujuoma esim. 1,5 tunnin sählytreeniin? Tällaisen kysymyksen esittää nimimerkki kpelto.

Vastaus: Ensinnäkin lausun olevani tyytyväinen osoittaessasi halua käyttää kotitekoista urheilujuomaa! Kaupallisten urheilujuomien tehoon uskotaan vahvasti, mutta pitäisin tuotteita varsin turhina. Kotikonstit ovat monin verroin parempia. Sählytreenin aikana on parasta juoda juomapullosta puhdasta kraanavettä, pieni kulaus 10-15 min välein. Välittömästi treenin päätyttyä ½ - 1 l mietoa mehujuomaa usein toistuvina pieninä kulauksina (mustaherukka-, puolukka- omenasekoitus voisi olla kokeilemisen arvoista). Mikäli vie yli tunnin ennen kuin pääset ruokapöytään kannattaa syödä laadukas välipala (1 kpl banaani, kourallinen kuivattuja hedelmiä ja 1-2 purkkia lasten marjasoseita, eli ns. Pilttiä). Ja sitten ruokapöytään monipuolisen suomalaisen ruoan äärelle niin pian kuin mahdollista!

Harvoin treeni on niin rankkaa, että tarvitaan mineraalilisiä. Nekin on kätevä hankkia vaikkapa miedosti hiilihappoisesta kivennäisvedestä (Vichyvesi). Jos treeni on yli 2 tunnin pituinen ja urheilija harjoittelee parikin kertaa päivässä, voi suositella käymistä luontaistuotekaupassa: osta sieltä edullisin pussi maltodekstriiniä (sulje korvasi mikäli kauppias protestoi tätä vastaan) ja niinikään edullisin pussi maitoheraa (whey protein), sekoita nämä ohjeiden mukaisesti ja hörppää heti tosi rankan treenin jälkeen palautumisen maksimoimiseksi.

Eli, kertauksen vuoksi: Sählynpelaajan salainen ase on kraanavesi + mieto mehu, jota nautitaan usein ja runsaasti. Ledgendaarisiin suorituksiin yllettäessä palkitaan suoritus vichyvedellä ja mahdollisesti sekoituksella missä edullista maltoa + heraa.

Reikäpalloterveisin, christer

Blogiarkisto