lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Tapaus Kaisa Varis


Erinomainen maastohiihtäjämme, Kaisa Varis, on joutunut taas melkoisiin vaikeuksiin. Nyt ongelmana näyttäisi olevan, että häntä ei millään saada kiinni vilpistä. Dopingkäry tarvittaisiin, jotta Olympiakomitean "viisaat" olympiajoukkueen valitsijat pääsisivät näyttelemään besserwisseriä. Erityisesti Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkolan rooli tässä tilanteessa on merkittävä. Val di Fiemmessä viestin voittanut naisten joukkue heikkeni merkittävästi, kun Kaisa jätettiin pois, Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kommentoi valintatilaisuudessa pettyneenä.
Minua aivan aidosti nyt harmittaa Kaisa Variksen puolesta. Ei Kaisalla ole ollut helppoa kilpailukieltonsa aikana 16.2.2003-15.2.2005. Nyt hän on tehnyt loistavan paluun ja ansaitsi minun mielestäni paikan olympiajoukkueessa. Minua harmittaa Suomen naismaajoukkueen puolesta, joka joutuu valmistautumaan Torinon kisoihin näiden sotkujen keskellä. Kaisa on valinnut loistavan harrastuksen, hiihdon. Halutaanko tyttö tuhota? Minun mielestäni urheilijan elämästä tehdään tolkuttoman vaikeaa.
Joku levittää nyt huhuja epäselvyyksistä Kaisan dopingtesteissä. Suomen Antidopingtoimikunta kiirehti ilmoittamaan, että vuoto ei voi tulla heiltäpäin. Tällainen tiedote ilmestyi heidän kotisivuilleen:

ADT tiedottaa 2.2.2006
Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry ei ole antanut julkisuuteen Kaisa Variksen keskeneräistä asiaa koskevia tietoja. Julkisuudessa olleiden tietojen vuoksi ADT ilmoittaa, että kaikki Kaisa Variksen Suomessa tammikuussa 2006 antamat dopingtestinäytteet ovat olleet testitilanteissa hyväksyttäviä. Yhtyneet Laboratoriot Oy:n raporttien mukaan analysoitujen dopingtestien tulokset ovat negatiivisia.
ADT jatkaa asian selvittämistä eikä kommentoi keskeneräistä asiaa.


Seurataan tilanteen kehittymistä.

Blogiarkisto